AK Parti Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Ferudun Kaya, Mudurnu ilçe teşkilatına temayülde verdikleri destek için teşekkür ziyaretinde bulundu. Burada önemli açıklamalarda bulunan Kaya, turizm kenti olmak isteyen Bolu'nun yatırımlarına ilçelerden başlaması gerektiğini belirtti.

Temayül yoklamasında verdikleri desteklerden ötürü Mudurnu AKP İlçe teşkilatını ziyaret eden AKP Bolu Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Ferudun Kaya, ilçe kara yollarının acilen iyileştirilmesi gerektiğini belirtti. Kaya, Öğrencilik yıllarımda masraflarımı karşılamak amacıyla Abant, Kartalkaya ve Antalya'da bazı otellerin çeşitli departmanlarında çalıştım. Bu deneyim, bana önemli kazanımlar sağladı. Akademisyenliğe başladıktan sonra da Turizm sektörü ile ilgili makaleler yazdım. Turizm sektörünü iyi bilen bir hemşehriniz olarak Mudurnu ve Göynük İlçelerimizin Turizm sektöründe yol kat edebilmesi için ‘İpekyolu' olma gibi tarihten gelen avantajlardan yararlanabilmesi için; bu ilçelerimizin karayollarının bir an önce iyileştirilmesi gerekir. Çift şeritli ve gidiş geliş yönleri ayrı olmak üzere virajlardan arındırılmış karayolları ve hızlı tren istasyonu, bölgenin adeta soluk borusu olacaktır. Nasip olur da milletvekili olursam; enerjimin büyük bir kısmını ulaşım konusunda harcayacağım. Ankara - İstanbul arasında planlanan Yüksek Hızlı Tren projesinde Bolumuza istasyon kurulma imkânını araştıracağım. Zaten potansiyel müşteri karayolları sayesinde sağlanırsa Demiryolları İşletmesi de istasyon kurmak için çaba gösterecektir” dedi.

Turizm kenti olacağız demekle bunun bşarılamayacağını belirten Kaya, Ülkemizde yerli turistin %80'i İstanbul ve Ankara merkezlidir. Ankara veya İstanbul'dan hareket eden turist, Hızlı Tren İstasyonu olur ise yaklaşık 45 dakikada Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk kurulduğu topraklar üzerinde olan Mudurnu veya Göynük'te olacaktır. Yani, eski dünya ticaretinin önemli duraklarında; İpekyolu'nda olacaktır. Yerli turistler, yöredeki el emeği göz nuru olan ürünlerden satın alabilecekler, Saray Helvası'nın tadına bakacaklardır. Mudurnu ve Göynük'ün o tarihi dokusundan faydalanabileceklerdir. Akşemseddin Hazretleri'nin feyzini almak için, o tarihi dokuyu solumak için akın akın turistler gelecektir. İnanç turizmi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artmaktadır. Turizm kenti olalım” demekle turizm kenti olamayız, yollarımızı bir an önce iyileştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının sonunda yolun medeniyet demek olduğunu hatırlatan Kaya,

Beypazarı, turizm konusunda epey yol katetmiştir. Şayet Ankara - Beypazarı yolu düzgün olmasaydı; bu gelişmeyi başarabilirler miydi? Kesinlikle hayır! Beypazarı'nda işsizlik yoktur. Ev hanımları belki ilkokul mezunudur ama yaptıkları sarma, gözleme, elişi, gibi ürünleri ilç merkezinde satarak geçimlerine katkı sağlarlar. Bahsettiğim ulaşım imkânları sağlandığında, Yine Bolulu hemşerilerimin İstanbul'a giderken güzergâh alternatifi olacaktır. Taşımacılık sektörüne de ekonomik bir katkı sağlanmış olacaktır. Kısacası yol; medeniyettir, yol kalkınmadır, yol vakit'tir, hepimiz için nakit'tir” diye konuştu. Haber Merkezi