Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Bolu Köroğlu Dağı Turizm alanı Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak ilan edildi. Turizm Bölgesi olarak ilan edilen yaklaşık 55 bin hektarlık alanla Turizm kenti olmaya bir adım daha yaklaşan Bolu'nun gelişimi açısından önemli olan bu kararı Ak Parti İl Binasında düzenlenen basın toplantısı ile Ak Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek ve Milletvekili Ali Ercoşkun değerlendirdi.

HABER: EMRAH ÖGET

Resmi Gazetede yayımlanan 10/08/2015 tarihli ve 2015/8011 sayılı kararname ile Bolu Köroğlu Dağı Turizm Alanı'nın ismi Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak değiştirilmiş ve sınırları yeniden tespit edilmiştir. Konu ile ilgili Ak Parti İl Binasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yapan Ak Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek şunları söyledi; "Türkiye'de değişimler yaşanırken Bolu'muzda da sürekli bir değişim yaşamıştır. Bunu Bolu kamuoyumuzla sık sık paylaşıyoruz. Seçim esnasında da vatandaşlarımıza duyurduğumuz hatta büyük bir pankart asıp ilan ettiğimiz yaklaşık 6 milyar liralık ciddi bir yatırımın bu 13 yıllık süre zarfında da Bolumuza kazandırıldığını sürekli paylaştık. Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız ve seçilen tüm arkadaşlarımız Bolu'nun gelişmesi, geleceğe taşınması ve gelecek vizyonu için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar ve göstermeye de devam edecekler. AK Parti olarak bizler Bolu'yu 2023 ve 2053'e taşımak için büyük hayallerimiz var. Bunların da bir kısmını geçtiğimiz haziran seçimlerinde kamuoyu ile paylaşmıştık. Hem var olan projelerin devam edeceğini hem de yeni hedeflerimizin olduğunu sık sık milletimize anlatmıştık. Bu geçtiğimiz süre zarfında Sayın Başbakanımızın İl Kongremize geldiğinde söz verdiği deklare ettiği ulusal basın aracılığı ile duyurduğu yine son geldiği seçim mitinginde duyurduğu turizm gelişim alanı ile ilgili gelişmenin nihayete ermesi de hepimiz için bir sevinç ve övünç kaynağıdır" dedi.

"BOLU GELECEĞİNİ TURİZMDE GÖREN BİR KENTİMİZ"

Çoşkunyürek, "Öncelikle sayın başbakanımıza ve bütün bakanlarımıza teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bunu Bolumuzun gelişmesi açısından çok önemli bir karar olarak görmekteyiz. Çünkü Bolu turizme hedefini yöneltmiş ve geleceğini turizmde gören bir kentimiz ki, turizm kentidir diye bunu sık sık dile getiriyoruz. Böyle bir kararın ilimiz için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bu karar neticesinde de yatırımcıların Bolu'ya göstereceği ilgi ve alaka ile de ki, bu gayretlerle olacaktır. Burada herkese görev düşmektedir. Ben Bolu'nun daha güzel günlere kavuşacağı inancındayım" ifadelerine yer verdi ve sözü Milletvekili Ali Ercoşkun'a bıraktı.

"BOLUMUZA HAYIRLI OLSUN"

Bolu Köroğlu Dağının turizm bölgesi olarak ilan edilmesi ile ilgili ayrıntılı bilgiyi veren Milletvekili Ali Ercoşkun, "Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi 22 ağustos tarihi itibari ile resmi gazetede yayımlanarak ilan edildi. Öncelikle Bolumuza hayırlı olsun. Bolu'nun gelişimine sadece turizm alanında değil her alanda çok büyük katkı sağlayacak bu kararın başta Sayın Başbakanımız ve Bakanlarımızın imzası ile ilan edilmesi çok büyük bir kazanım" diye konuştu ve açıklamalarına şöyle devam etti;

"BAŞLANGICI NİHAYETE EREN BİR KARAR BU"

"Bunun bir safahatı var. Geçmişten beri arzu ettiğimiz. Uzun yıllardan beri arzu ettiğimiz. Ciddi emek sarf edilen ama sonuçta başlangıcı nihayete eren bir karar bu. Neden başlangıcı diyorum. Çünkü bu bölgenin ilan edilmesi başlı başına yeterli bir iş değil. Bundan sonra artık bölgenin tamamının planlanması, altyapı yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve özel sektörün gerek ulusal gerekse uluslar arası firmaların bölge üzerinde turizm yatırımları yapması ile beraber Bolu havuzuna dolayısı ile ülke ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacak bir projeden bahsediyoruz."

"ORMAN BAKANLIĞI NEZDİNDE BİR TIKANMA OLUŞTU"

"Uzun süreçli bir çalışma neticesinde aslında yaklaşık 4-5 ay kadar önce neticelenecekti. Sayın Başbakanımızın il kongresinde vermiş olduğu bir sözle. Bütün Bakanlar kurulunda imzaya açıldıktan sonra Orman Bakanlığı nezdinde bir tıkanma oluştu. Bunun sebebi de krokide yer alan üçgen şeklinde bulunan 3 tane tabiat parkından dolayı. Yani Orman Bakanlığının Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesinde tabiat parkı olarak belirlediği alanlar. Bu alanların bu bölge içerisinden çıkartılması ile alakalı Orman Bakanlığının bir görüşü oldu. Tabiat parkının düzenlemesini, gelişimini ve uzun dönemli gelişim planlarını Orman Bakanlığı kendi içerisinde yapmayı arzu ediyor. Dolayısı ile bu alanların tekrar plan içinden çıkartılması yeniden revize edilmesi ve yeniden Bakanlar kuruluna imzaya girmesi ile alakalı bir süreç yaşadık. Sayın Orman Bakanımız Veysel Eroğlu ile birebir yapmış olduğumuz görüşmelerle bu süreci hızlandırdık. Çünkü en kısa zamanda kavuşmamız gereken, adım atmamız gereken önemli işlerimizden birisiydi bu iş. Dolayısı ile normalin çok üstünde bir hızla, yani normalde bu şekilde bir plan değişikliği en az 1 yıl sürecekken 1-2 ay içerisinde bu işlemlerin tamamlanmasını emretti. Netice itibari ile işlemler tamamlandıktan sonra 22 Ağustos itibari ile resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi."

"SADECE BİZİM BÜROKRATİK ANLAMDA ATTIĞIMIZ ADIMLARLA BU İŞİ NETİCELENDİRMEK MÜMKÜN DEĞİL"

"Bundan sonraki süreçte de özellikle Kartalkaya'nın üzerindeki Köroğlu bölgesinden başlayarak Seben Taşlıyayla Göleti ve akabinde Karacasu'yu da içine alacak şekilde, yani termal sudan kış turizmine kadar, doğal turizminden trekkinge veya kongre ve seminer turizmine kadar her alanda, yani turizmin deniz turizmi dışındaki bütün alanlarına hitap edebilecek bir bölgeyi planlayacağız. Bu noktada hep birlikte yapacağımız çalışmaların bir anlamı olur. Bunun üzerini de özellikle çizmek istiyorum. Çünkü sadece bizim bürokratik anlamda attığımız adımlarla bu işi neticelendirmek mümkün değil. STK'lar katkı ortaya koyacaklar bürokrasi tarafı işlerini çok hızlı ve doğru şekilde tamamlayacak ve netice itibari ile biz de katma değer üretecek ülkenin gelişimine katkı koyacak bu yatırımları hep birlikte faaliyete koyacağız."

"BU ALANIN İLANI TEŞVİK DERECELERİNİ ARTTIRIYOR"

7 haziran seçimlerinde bu yana geçici hükümet çalışmaları esnasında da bu çalışmayı hızlı bir şekilde yürütüp neticelendirmek de kolay olmadı. Ama bu hep birlikte yapılan bir ekip çalışmasının eseri. Turizm teşvikinden Bolu hep faydalandı ve faydalanıyor. Bu alan zaten turizm teşviki içinde sadece teşvik derecesini arttıracak, diğer taraftan da bölgenin Turizm Bakanlığının imkanları dahilinde uzun vadeli gelişimini planlayacak bir olay. Mesela Gazelle Otel gerçekten hepimizin gurur duyduğu bir otel. Turizm teşviklerinden faydalanarak yapıldı. Dolayısı ile Bolu'da otel yapan bir yatırımcı mevcut teşvik konularından faydalanabilir. Bu alanın ilanı teşvik derecelerini arttırıyor. Yoksa diğer konularda geçerli olan teşviklerden yatırımcılarımız faydalanıyor zaten."