Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Zabıta ve İtfaiye Müdürlüğü personeli ile birlikte Yeniceşıhlar – Samsaçavuş köyü arasında doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.
Mudurnu Kent Konseyi Başkanı Mehmet Cantürk rehberliğinde Başlayan yürüyüş 2 buçuk saat sürdü. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz temposunu düşürmeden 9 km yürüyerek doğa yürüyüşünü tamamladı.
Yürüyüş sonunda açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Şu an itibariyle Zabıta ve İtfaiye Müdürlüğü görevli personelimiz ile birlikte 9 km'lik yürüyüş parkuru Mehmet Cantürk'ün rehberliğinde yürümüş olduk. Bolu yürüyüş yolları itibariyle bu yılsonuna kadar Türkiye'nin en uzun yürüyüş parkuruna sahip il olacak. Gelecekte eğer turizm kenti olacaksak altyapıyı kurmak zorundayız. Bu konuda yoğun çalışma içinde olan arkadaşlarımızı kutluyorum. Bizde bu yürüyüşlere katılarak halkımızda teşvik edeceğiz. Önce Bolu halkını sağlık bir yaşama kavuşması lazım. Bunun için yürüyüşün çok büyük önemi var. Sonra ülkemizde yürüyüş sevenleri Bolu'ya davet edeceğiz. Yavaş yavaş turizme katkı sağlamaya çalışacağız. Bu konuda iki buçuk yıldır süren bir çalışmanın artık yavaş yavaş tatbikat safhasına geçtik. Bolu'da bu işe gönül veren insanlarla beraber bu işi bira daha yaygın hale getireceğiz. Bu çalışmaya ilk başlayan il Kocaeli'dir. Ama nihai ve en görkemlisini Bolu yapacaktır” dedi.
Yürüyüşe rehberlik eden Mudurnu Kent Konseyi Başkanı Mehmet Cantürk'de, Bu yürüyüşe katılan Başkanımıza ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bolu doğasını keşfediyor. Doğasını keşfetmeden önce ilk önce biz Bolulular olarak kendi doğamızı keşfetmemiz lazım. Bugün Yeniceşıhlar köyünden başlayıp Samsaçavuş köyüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdik. Güzel ve muhteşem bir doğa içinde seyir ettik. Böyle bir doğada yürümek çok keyifliydi. Ben herkesi doğayı çevreyi tanımaya davet ediyorum” dedi.