Türkiye'nin en gözde turizm merkezlerinden biri olan Bolu, turizm anlamında yatırım yapacak iş adamlarını bekliyor.
Yüzde 65'i ormanlarla kaplı olan, Yedigöller, Abant, Gölcük Tabiat Parkı ve kış turizm merkezlerinden Kartalkaya gibi birçok turistlik mekâna sahip olan Bolu'da, 12 ay boyunca turizm yapılabilmesi için yatırım çalışması yapılıyor. Bolu'yu her yıl sağlık, inanç, kültür, doğa, kış ve spor turizmi gibi birçok turizm alanında yaklaşık bir milyon turist ziyaret ediyor. Genellikle günübirlik ile hafta sonu dinlenme ve gezi için ziyaretçilerin arttığı bölgede, girişimcilerin yatırım yapması bekleniyor.
Bolu Valisi Vali İbrahim Özçimen, Bolu'nun kış turizminde Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Bolu'nun coğrafi yönden önemli bir avantajı da elinde tuttuğunu anlatan Özçimen, Bolu, coğrafi olarak iki büyük merkezin, Ankara ve İstanbul'un ortasında yer almakta. Her iki büyük kente gidiş geliş için kullanılan yollar Bolu'dan geçiyor ve bu yollar yüksek standartlarda, insanları yormayan, rahat bir ulaşım sağlayan yollar. Sadece İstanbul ve Ankara değil, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Eskişehir kentleri de Bolu ilimizin hemen yakınında yer alan önemli bölgeler. Türkiye nüfusunun yaklaşık üçte birinin, Bolu'ya 2- 2,5 saatte ulaşması mümkün. Bu da İlimize çok önemli bir avantaj sağlıyor” dedi.
Özçimen, son yıllarda Bolu'ya hem kış turizmi hem termal turizm açısından günübirlik ziyaretlerin giderek arttığını ifade ederek, Bolu'nun her noktasının farklı bir turizm çeşidine hitap ettiğini anlattı.
Kış turizmi açısından da kentin Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Özçimen, Ülkemizin en önemli kış turizm merkezi olan Kartalkaya Kayak Merkezi ve Gerede ilçemizde bulunan Arkut Dağı, Bolu'da kış sporlarının yapılabildiği yerler. Avrupa standartlarında Türkiye'nin en büyük snowparklarıKartalkaya'da bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.
Vali Özçimen, Bolu'da her mevsim ayrı güzelliklerinin yaşandığını anlatarak, Kartalkaya'nın doğu kısmında Köroğlu Dağları bölgesinde bulunan ve dört mevsim boyunca turizm yapılabilecek 956 bin 744 metrekare yüzölçümlü turizm alanıyla yatırımcıları bekliyoruz” dedi.
Bolu'nun turizmini belirli dönemlerine sıkıştırmak yerine tüm haftaya ve yıla yayacak çalışmalar yaptıklarına işaret eden Özçimen, Kent yaşamının stresi nedeniyle günümüzde hafta sonu tatilleri, parçalı tatiller önemli hale gelmeye başladı. Hafta sonu tatilleri için de genellikle yakın yerler tercih edilmekte. Bu anlamda Bolu, hafta sonu tatillerinde büyük kentlerden kaçmak isteyenler için elverişli bir konumda bulunmakta. Sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleri ile kayak ve termal tesisleriyle doğa sporu yapılabilecek yerleriyle eşsiz doğal güzellikleri görebilirsiniz” şeklinde konuştu.