Türk Dünyasının Sosyal Kültürel ve Turistik zenginliklerini ortaya koymak ve Azerbaycan halkı başta olmak üzere Türk dünyasına sunmak amacıyla ‘Turan illeri' (Türk Dünyası ) programını hazırlayan Azerbaycan Resmi kanalı AZ TV ekibi, Bolu'nun tanıtımına yönelik çalışmaları kapsamında Yeniçağa'da çeşitli çekimler yaparak Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan'la söyleşi yaptılar.
Söz konusu programın çekimleri için Yeniçağa'ya gelen AZ TV Turan illeri programı ekibi ilk önce Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Kızıltan, Türk Halkı ile Azerbaycan halkının kardeş, ortak manevi ve kültürel değerlere sahip olduklarını, her iki halkın ekonomik sosyal ve kültürel potansiyellerinin zengin olduğunu ve bu zenginliklerin bir araya getirilmesi halinde Bölge'de ve Dünya'da çok güçlü konuma gelebileceklerini söyledi.
Belediye Başkanı Kızıltan, konuşmasının devamında Türkiye, İran ve Azerbaycan halkları tarafından ortak bir değer olarak kabul edilen Şeyh Sadi Şirazi'den bir dörtlük okuyarak Azeri misafirlerine jest yaptı. Başkan Kızıltan, çekimler kapsamında AZ TV ekibiyle birlikte Eskiçağa Köyü Yıldırım Bayezid Camii, Tarihi Hamam, Şair Dertli Türbesi ve Yaşar Çelik Kültür Parkı, Yeniçağa Gölü ve Kuş cenneti ile ilçe'nin TEM otoyolundan görüntüsünü içeren gezilere katıldı. Çekimlerin yapıldığı mekanlar ve tarihi eserlere ilişkin AZ TV ekibine çeşitli bilgiler veren Başkan Kızıltan, Şair Dertli'nin türbesinde de Dertli'ye ait bir şiir okudu.