Gerede Belediyesi ve Gerede Meslek Yüksek Okulu iş birliği ile 100. yıl olması nedeniyle ‘Destanlaşan Çanakkale' konulu konferans düzenlenecek.

Gerede Belediyesi ve Gerede Meslek Yüksek Okulu iş birliği ile 100. yıl olması nedeniyle ‘Destanlaşan Çanakkale' konulu konferans düzenlenecek. Melih Gökçek Kültür Merkezi'nde 12 Mart 2015 Perşembe günü akşam 20.00'da düzenlenecek konferansa tarihçi ve araştırmacı yazar Mustafa Turan konuşmacı olarak katılacak.

Gerede Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale, Çanakkale Destanı'nın 100. yıl olması münasebetiyle böyle bir programı Gerede Belediyesi'nin işbirliğinde düzenlemeyi düşündüklerini belirterek, Vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü söz konusu olduğunda hangi şartlar altında olursa olsun Türk milletinin neleri başarabileceğinin en bariz göstergesidir. Vatan sevgisi, görev aşkıyla dopdolu sizler gibi kahraman evlatları sayesinde Türk milleti ilelebet payidar olacaktır. Bu günkü huzurlu ortamımızı kanlarını ve canlarını göz kırpmadan bizler için feda eden 253 bin şehidimize borçluyuz. Bizde bu nesli unutturmamak için programı düzenledik” diye konuştu.

Çanakkale'nin aslında tek başına bir savaş olmadığını, büyük bir savaşın sadece bir cephesi olduğunu belirten Akçakale, Çanakkale'de o kadar önemli şeyler olmuş ve Dünyanın en büyük güçlerinin en sinsi planlarına karşı o kadar büyük bir başarı kazanılmış ki, bir cephe bile çok büyük bir savaş kadar önemli hale gelmiştir. Bir defa Osmanlı'yı her şeyi ile yok etmeyi hedeflemiş olan bu Avrupalı güruh, ilk kez bu kadar ittifak içinde ve ilk kez bu kadar güçlü bir şekilde saldırıya geçmişlerdir. Tüm bunları ayrıntılarıyla konuğumuz tarihçi ve araştırmacı yazar Mustafa Turan, öğrencilerimize anlatacaktır” şeklinde konuştu. Konferansa tüm Geredeli vatandaşlar ve öğrenciler davetlidir. Haber Merkezi