Türk Telekom'un milli basketbolcusu Kerem Tunçeri, ağabeyi eski basketbolcu Kemal Tunçeri ile Bolu'da spor organizasyonları yaptıklarını ve kulüpleri Bolu'da ağırlamaya çalıştıklarını söyledi.
Tunçeri, sahibi olduğu spor organizasyon şirketi, Türkiye'nin evsahipliği yaptığı spor organizasyonları, milli takımın geçirdiği başarısız dönem, Türk basketbolunda oyun kurucu eksikliği gibi birçok konuda açıklamalarda bulundu. İki senedir spor organizasyonu işinin içinde olduklarını ve kulüpleri Bolu'da sahibi oldukları tesislere getirdiklerini belirten Tunçeri, Ağabeyim Kemal Tunçeri ile Bolu'da takımların kamp yapıp yaz dönemini geçireceği, sonra da hazırlık maçlarını yapacağı bir ortam yaratmak istiyoruz" dedi.
Beko Basketbol Ligi'nden birçok takımın kamp yapmaya geldiğini ifade eden milli basketbolcu, Bolu'da çok başarılı oteller ve antrenman için çok uygun tesisler var. Bizim tesisimize gelen takımlar da oldukça memnun kaldı. İtalya'nın Bormio kenti tarzı bir yer yapmayı planlıyoruz. Takımların gelip kamp yaparak yaz dönemini geçireceği ve sonra da hazırlık maçlarını yapacağı bir ortam yaratmak istiyoruz" diye konuştu.
Bolu'nun muhteşem bir doğaya sahip olduğunun altını çizen Kerem Tunçeri, "Bormio'ya gidip o kadar para harcanacağına, ülkemizde böyle güzel bir yer varken orayı kullanmak istiyoruz. Yurt dışından takımlarla da görüşmelerimiz oluyor. Bu iş yaygınlaştıkça daha da büyüyecektir" ifadesini kullandı.
Türkiye'nin evsahipliğinde yapılan organizasyonlar
Kerem Tunçeri, Türkiye'nin son yıllarda sportif anlamında birçok organizasyona evsahipliği yaptığını, hepsini de başarıyla tamamladığını söyledi. Türkiye'nin bir spor ülkesi olduğunu ve gerek Türkiye'de gerekse de yurt dışında her organizasyonda yer alması gerektiğini vurgulayan Tunçeri, Bu işe sadece milli takım düzeyinde bakmamak gerekiyor. THY Avrupa Ligi'nde mücadele eden takımlarımız büyük bütçelere sahipler ve hepsi sayılı takımlar arasında yer alıyor. Tüm bunlara karşın bir türlü başarı gelmedi. Ne Final 4'a kalabiliyoruz ne de bir şampiyonluk elde edebiliyoruz. Yaptığımız organizasyonlarda milli takımın veya kulüp takımlarının başarıyı yakalaması son derece önemli. Türkiye olarak çok önemli organizasyonlara evsahipliği yapıyoruz. Özellikle milli takım bazında başarı gelirse, bu iş taçlanır” dedi.
"Milli takım başarısız olunca çok üzülüyorum"
Tunçeri, Basketbol Milli Takımı'nın son Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda çok eleştiri aldığını, kendisinin de yıllarca milli forma altında mücadele eden biri olarak buna çok üzüldüğünü dile getirdi. Hiçbir oyuncunun o forma altında yenilgiyi kabul edemeyeceğine dikkati çeken Tunçeri, "Herkes fedakarlık yaparak, ailelerinden uzak kalarak ağır bir tempoda çalışıyor. Avrupa şampiyonaları, dünya şampiyonalarından çok daha zorlu geçiyor. Nasıl hazırlandığınız ve o anki performansınız çok önemli. Bir Türk ve oyuncu olarak biz de fazlasıyla üzülüyoruz. Hepimiz, Türk Milli Takımı'nı önemli bir noktaya taşımak ve o formayı hak etmek istiyoruz. Milli takımın her organizasyonda bulunması gerekiyor çünkü Avrupa'nın en iyi kadrolarından birine sahibiz" şeklinde konuştu.
"Türk basketbolunda oyun kurucu eksikliği var"
Milli basketbolcu, Türk basketbolunda özellikle oyun kurucu pozisyonunda yeni oyuncu yetiştirmede sıkıntılar yaşandığını vurguladı. Bu eksikliğin birçok nedeni olduğunu, en önemli iki nedenin ise yabancı oyuncu statüsü ve genç oyuncuların antrenman yapma isteğinin azlığı olduğunu savunan Tunçeri, Türkiye'ye çok yabancı oyuncu geliyor. Hemen hemen her