1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle açıklama yapan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Devletin en önemli görevlerinden biri, çalışanlara, emekçilere insanca çalışma koşullarını ve emeklerinin karşılığı olan maddi kazanımlarını sağlamaktır” dedi.
Özcan açıklamasında, 1886 yılının 1 Mayısında Amerika'da işçilerin grevleri ile başlayan eylemler sonucunda 1889 yılında Uluslararası İşçi Kongresi 1 Mayıs'ı, işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak ilan etmiştir.
Devletin en önemli görevlerinden biri, çalışanlara, emekçilere insanca çalışma koşullarını ve emeklerinin karşılığı olan maddi kazanımlarını sağlamaktır.
Emekçilerimizin sıkıntılarını, çalışma koşullarındaki olumsuzlukları, isteklerini tek ses olarak dile getirdikleri 1 Mayıs, sendikal örgütlenmenin önemini göstermesi bakımından çok önemlidir.
Bu duygularla tüm çalışanların bayramını kutluyorum. 1 Mayıs'ın barış, kardeşlik, huzur içinde ve özüne uygun biçimde kutlanmasını diliyor, tüm emekçilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.