Bolu'da kemik iliği hastalığıyla mücadele eden 3 yaşındaki Zeynep Gülcan için bir süredir gerek yerel basında gerekse sosyal medya platformlarında devam eden yardım kampanyaları giderek büyüyor.

Son olarak yerel ve ulusal basında çıkan haberlerin ardından destek için harekete geçen AİBÜ Sosyal Medya günlerdir sistemli bir şekilde facebook ve twitter üzerinden "Bir Kişi Bir Umut" sloganıyla #ZeynepİçinKanÖrneğiBırak hashtagi kullanarak paylaşımlarda bulunuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan AİBÜ Sosyal Medya hesapları yöneticileri: "Günlerdir sosyal medya platformları üzerinden 3 yaşındaki meleğimiz Zeynep için paylaşımlar yapıyoruz. Zeynep için kan örneği bıraktık. Yakın çevremizde bulunan arkadaşlarımızı da kan örneği bırakmaları konusunda bilgilendirip yönlendiriyoruz. Ancak halen bu duruma yeteri kadar destek verilmediğinin farkındayız. Bunun için başta Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi olmak üzere diğer kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarını konuya destek vermeye davet ediyoruz. Bolu ve Türkiye kamuoyuna çağrımızdır. Çok geç olmadan lütfen harekete geçin ve bir şeyler yapın. Türk Kızılayı Kan Alma Birimi'ne kan örneği bırakın ve herkesi bunun için teşvik edin." diye konuştu.

Günlerdir devam eden kampanyaya bazı siyasiler, gazeteciler ve birçok üniversite öğrenci topluluğundan destek veriliyor. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde kemik iliği hastalığıyla mücadele eden 3 yaşındaki ZEYNEP GÜLCAN için siz de TÜRK KIZILAYI KAN MERKEZİ'ne kan örneği bırakabilirsiniz. Bolu Kızılay Kan Alma Birimi Sakarya İlkokulu arkasında (Kadın Doğum Hastanesinin orada)

HAYDİ BOLU!!! Bir kişi bir umut... ‪#‎ZeynepİçinKanÖrneğiBırak Haber Merkezi