Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından daha iyi üretim planlaması yapılabilmesi için hazırlanan Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi'ne (TÜKAS) İlimizde görev yapan TAR-GEL personeli tarafından, bizzat işletmede ve arazide veri girişleri hızla devam ediyor.

Bu çalışma ile tüm tarımsal işletmelerin üretim bilgileri (arazi bilgileri, hayvansal üretim ve alet makine varlığı vs.) kayıt altına alınarak işletme bilgilerinin tamlığının ve güncellenmesinin sağlanması hedeflenmekte. Tarımsal işletmelerin temel değişkenlerinden elde edilen bu veriler ‘2014 yılı Genel Tarım Sayımı' içinde esas teşkil edecek. Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi çalışmalarının birinci aşamasında, il genelinde ‘Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi' kapsamında görev yapan 76 Tarım Danışmanına başta internet bağlantısı olmak üzere ihtiyaç duyulan yazılım ve donanımları içeren tablet dağıtımı yapıldı. Bu çalışmalar sonucunda ilimizin tüm tarımsal varlığı, hayvansal üretimi ve alet-makine varlığı yerinde, güncel ve doğru bir şekilde tespit edilmiş olacak.

Yapılan çalışmaları izlemek, sorunları yerinde tespit etmek amacıyla; Bakanlığımız Coğrafi Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığında görev yapan koordinatör Levent SAKA ve Mühendis Meral ARIKAN İlimize gelerek tüm TAR-GEL personelimiz ile bir değerlendirme toplantısı yaparak bilgilendirme ve fikir alışverişinde bulunmuşlardır.