Sosyo Ekonomik Gelişmişlik sıralamasını güncelleyen Kalkınma Bakanlığının verilerine göre Bolu'nun sıralamada 11'nci sırada yer almasını değerlendiren Tanju Özcan, TÜİK tarafından ciddi bir çalışmayla Bolu'nun milli gelirinin araştırılması gerektiğini söyledi. Özcan, Bolu'nun milli geliri hesaplanmadığı sürece Bolu hiçbir teşvikten yararlanamayan iller arasında olmaya devam eder” dedi.
Özellikle Bolu ve Düzce'nin ayrılması sürecinde TÜİK tarafından yapılmış çalışma neticesinde Bolu'nun milli gelirinin haksız olarak çok yüksek çıktığını söyleyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, bunun Bolu'ya kötü yansımaya devam ettiğini söyledi. Özcan, ciddi bir çalışma yapılarak Bolu'nun milli gelirinin araştırılması gerektiğini, aksi taktirde Bolu'nun teşvikten yararlanamayan iller arasında kalmaya devam edeceğini ifade etti.
Tanju Özcan şöyle konuştu; Düzce ile Bolu'nun milli geliri yaklaşık 3 bin 600 dolar iken, Bolu ve Düzce ayrılınca bizim milli gelirimiz o zamanki rakamlarla 5 bin 600 dolar, Düzce'nin milli geliri de bin 100 dolar civarında kaldı. Zenginliği Bolu'ya yüklediler, teşvikleri Düzce ili almış oldu. Bu tarihten sonra da TÜİK sahada hiç araştırma yapmadı. Biz o zamanda uyarmıştık; demiştik ki, bu rakamlar böyle devam ederse Bolu yakında dünyanın en zengin ülkelerinde kişi başına düşen gelirden daha çok milli gelire sahip bir şehir haline gelir dedik. Bunun sonucunda geçtiğimiz ay Türkiye İhracatçılar Birliği bir araştırma yaptı. Bolu'da kişi başına düşen milli gelirin 89 bin 613 TL olduğunu açıkladı. Yani 57 bin dolar. Bu rakamlara baktığımızda Bolu, Norveç'ten sonra en zengin Avrupa ülkesi insanından bile en zengin hale geldi kağıt üzerinde. Bu uygulama devam ederse Bolu 5 yıl sonra dünyanın en zengin ülkesindeki ortalama bir vatandaştan daha çok milli gelire sahip bir şehir haline gelecek. Banka kayıtlarına bakıyorsunuz, 1.9 milyar lira kredi kullanmışız ama bankalardaki mevduat 1.2 milyar lira. 700 trilyon lira eski para ile cari açık veren bir il Bolu. Sosyo ekonomik gelişmişlik rakamlarına bakarsanız bu sene 11'inci, bazen 28'inci sıralarda gösteriliyor. Ama milli gelir bakımından 89 bin 613 liralık rakam hesaplanmıyor, ikinci sıradaki Kocaeli'nin 60 bin, üçüncü sıradaki Yalova'nın 33 bin TL. Yalova'dan üç kat daha zenginiz, Düzce'den dokuz kat zenginiz. İstanbul'daki ortalama bir vatandaştan, kağıt üzerinde bir Bolulu vatandaş 7 kat daha zengin. Ben Zafer Çağlayan'dan şunu talep ettim; TÜİK gelsin sahada elemanlarıyla bir araştırma yapsın. Bolu'da milli gelir ne kadar. Bu çok zor değil. En fazla iki ay içinde Bolu'nun net milli geliri hesaplanabilir. Hesaplanmadığı sürece bu artmaya devam eder, bunun sonucunda Bolu hiçbir teşvikten yararlanamayan iller arasında olmaya devam eder.”