Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, beraberinde Başkan Yardımcısı Kemal Sert ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özkoparan ile birlikte Mudurnu'nun Taşkesti beldesinde faaliyet gösteren Sarot Termal Vadi'ye bir inceleme ziyaretinde bulundu.
Ziyarette Sarot Termal ortakları Bülent Yılmaz ve Emin Yerdelen ile bir araya gelen Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Semercioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, faaliyetine başlayan tesisler ve devam etmekte olan projeler hakkında bilgiler aldı.
Sarat'ta projenin % 5'i hayata geçti
Bölgede yapılmakta olan çalışmalar hakkında bilgiler veren Sarot Termal Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emin Yerdelen, şuanda devremülkler ve SPA otelinin tamamlanarak hizmete açıldığını belirterek bu haliyle henüz projenin % 5'ini hayata geçirebildiklerini ve öngörülen yatırımlar tamamlandığı zaman 1.200 dönümlük bir alana yayılan, iki milyar dolarlık büyüklüğe sahip ve bu özelliğiyle Türkiye'nin değil dünyanın en büyük sağlık turizm tesisleşmelerinden birisini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. 400 devremülkün tamamının müşterilere tahsis edildiğini söyleyen Emin Yerdelen, rezidans konseptiyle yapımı devam eden tesiste de 200 dairenin % 80'inin satıldığını ekleyerek 10.400 kişilik bir yararlanıcı üye portföyüne ulaşıldığını kaydetti. Şuanda % 95'i Taşkesti yöresinden olmak üzere 250 kişiye istihdam sağlandığını belirten Yerdelen, proje tamamlandığında 1.500 kişilik bir istihdam büyüklüğüne ulaşmayı beklediklerini bildirdi. Termal devremülklerin karşı yakasına 200 villalık bir villakent yapmayı hedeflediklerini kaydeden Yerdelen, aynı şekilde Mudurnu Babas için de 200 villadan oluşan ve özellikle Ortadoğulu turistlere hitap edecek bir villakent yapma çalışmalarının da devam etttiğini sözlerine ekledi. İki yaka arasında geçişlerin teleferik sistemiyle sağlanacağından söz eden Yerdelen bölgede kendi elektriklerini kendileri üretebilecekleri bir türbin projesi de hazırladıklarını ve bunun için ilgili mercilere başvurularını yaptıklarını sözlerine ekledi. Bolu'nun geleceğinin termal ve sağlık turizminden geçtiğinden söz eden Emin Yerdelen, Türkiye'nin termal-sağlık alanında yıldız kentleri olabilir. Şuana kadar bölgede kendi özkaynaklarımızla yaptığımız bu yatırımlar, çıraklık dönemi yatırımlarımız. Ustalık dönemi yatırımlarımızı da tamamlayıp hizmete açtığımızda Bolu bu şehirlerin hepsinin üzerinde, termal ve sağlık turizminin güneşi olacak” dedi.
Hastalara VIP hizmeti de verilecek
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kuruluna tesisleri tanıtan Sağlık İşletmeleri Genel Koordinatörü Olcay Başyiğit, proje kapsamındaki sağlık tesislerinden en önemli olanının minimum 250 yataklı, 500 uzman kişinin çalışacağı bir geriatrik kür merkezi olduğunu, bu merkezin içinde sağlık turizmiyle ilgili ve bağlantılı bütün dalların yanı sıra plastik cerrahi, yoğun bakım üniteleri, rehabilitasyon alanları, yunus balıklarıyla özel havuz terapileri, her türlü SPA olanakları, kişilerin hobilerini gerçekleştirebilecekleri özel aktivite alanları, seralar, resim atölyeleri, manej vb. birçok unsurun bulunacağını ifade etti. Projenin içinde Paris Disneyland'ın bir benzerinin de olacağını anlatan Başyiğit, hastalara hava ambulans ve helikopterlerle gerektiğinde VIP hizmetin de verileceğini, tesisteki her hasta için bir hasta danışmanı bulunacağını ve hastaların tesislerde bulunduğu süre boyunca hasta danışmanları tarafından adım adım takip edileceğini kaydetti. Gelen hastaların tedavi sürelerinin minimum 15 gün olmasından hareketle bu süre zarfında hastalara kültür turları programları da yapılacağından bahseden Başyiğit, bu sayede faaliyetlerin sadece sağlık turizmiyle sınırlı kalmayacağını, Bolu'nun tarihi ve kültürel güzelliklerinin de turlar aracılığıyla gelen misafirlere tanıtılacağını dile getirdi.