Firmaların rekabet güçlerini artırmaya yönelik devlet tarafından sağlanan proje, yatırım ve ihracat teşvikleri, Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen bir toplantıyla işletmelere anlatıldı.
Ticaret ve Sanayi Odası kongre salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu ile İlimizde faaliyet gösteren ve ağırlığını sanayicilerin oluşturduğu firma temsilcileri katıldı.
Toplantıda Proje Uzmanı Nagehan Yıldırım tarafından KOBİ'lere KOSGEB ve Kalkınma Ajansı tarafından verilen destekler katılımcılara anlatıldı. Özellikle KOSGEB tarafından verilen ve aynı veya birbirini tamamlayıcı iş kollarında faaliyet gösteren beş işletmenin birleşmesine 250.000 TL tutarında hibe sağlanmasını öngören işbirliği-güçbirliği destek programının üzerinde detaylı olarak duruldu. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, KOSGEB tarafından desteklenen NACE kodları arasında yer aldıkları sürece işletmelerin bu destekten faydalanabileceğini ve İlimizde bu açıdan güç birliğine gidebilecek birçok potansiyel iş kolu bulunduğunu söyledi. Desteğin 250.000 TL hibe ile sınırlı kalmadığının altını çizen Semercioğlu, 500.000 TL tutarında geri ödemeli bir desteğin de bulunduğunu ilave etti.
Seminerin ikinci bölümünde ise Uluslararası Ticaret Uzmanı Mehtap N. Algül tarafından, yatırım teşvik mevzuatı ve uygulamaları ile uluslararası rekabetçiliği geliştirme (Ur-Ge) projeleri hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Firmaların, Ticaret ve Sanayi Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri gibi işbirliği kuruluşları önderliğindeki ihracata yönelik ortak eylemlerinin desteklendiği Ur-Ge projelerinde, eğitim ve danışmanlık, yurtdışı tanıtım faaliyetleri, ticaret heyetleri, fuar ziyaretleri gibi bir dizi aktivitelerine % 75 oranında 100 bin dolardan 400 bin dolara kadar destek verildiği ifade edildi. İki saat boyunca devam eden toplantının sonunda katılımcı firma temsilcilerinin çeşitli konularda yönelttikleri sorular yanıtlandı.