Türk Standartları Enstitüsü Bolu Bölge Bolu Temsilciliği'nin faaliyet alanında bulunan Bolu, Zonguldak, Bartın ve Karabük il ve ilçe odaları ile Türk Standartları Enstitüsü arasında deney, kalibrasyon, eğitim ve CE belgelendirme hizmetleri konusunda indirim protokolü imzalandı.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından reel sektör kuruluşlarına yönelik verilen deney ve kalibrasyon hizmetleri, eğitim ve CE belgelendirme hizmetlerinde % 20 ile 40 arasında değişen indirim sağlayan işbirliği protokolü Bolu Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğü ve ev sahipliğinde, bölgede yer alan il ve ilçe odalarının başkanlarının katılımıyla düzenlenen bir tören ile imzalandı. TSE'yi temsilen törene Deney Kalibrasyon Merkez Başkanı Mehmet Hüsrev ve beraberindekiler ile Bolu Bölge Temsilcisi Mithat Yılmaz katılırken, ayrıca konuk Odaların Genel Sekreterleri, Bolu TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve KOSGEB Bolu Hizmet Merkezi Müdürü Kürşad Dereci de konuk olarak törende yer aldı.

Bölgesel nitelikli işbirliği olma özelliği taşıyan protokol imza töreninde konuşan ev sahibi Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Sizlere şahsım ve Odam adına hoş geldiniz diyorum. Sizleri İlimizde görmekten ve misafir etmekten memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isterim. Odalar olarak dönem dönem çeşitli firma ve kuruluşlarla işbirliği yapmaktayız. Bugün de bölge odaları olarak TSE ile bir protokol yapacağız. Üyelerimizin menfaatine olacak bir protokoldür. TSE Bölge Temsilciliğinin İlimizde olmasından dolayı ev sahipliği yapıyoruz. Anlaşmanın detaylarını TSE yetkililerimiz verecekler. Bölge iş dünyamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

TSE Deney Kalibrasyon Merkez Başkanı Mehmet Hüsrev ise yaptığı konuşmada protokol hakkında bilgiler vererek şunları söyledi: Dünyadaki evrensel değerler çok hızlı değişmekte. Bunların en önemlisi de artık üçüncü taraf olan muayene ve gözetim hizmetleri. Düne kadar satan ve alan vardı. Ticaret ve ekonomi bu iki nokta arasında gidip geliyordu. Artık yeni dünya düzeninde yeni bir nokta, taraflara yön verecek yeni bir üçüncü nokta oluştu. Muayene eden, gözetleyen, belgelendiren akredite kuruluşlar ticarette dünyanın evrensel ve en büyük yön veren gerçekleri oldu. Bunun da Türkiye'deki temsilcisi TSE'dir. Bugün dünyada küresel aktör olmak için, küresel güç olmak için güçlü uygunluk değerlendirme kuruluşları tarafından test, analiz ve belgelendirilmiş olma zorunluluğu söz konusudur. Bu bağlamda TSE olarak değerli tüccar ve sanayicilerimizin ürünlerini veya ticari faaliyetlerini daha kolaylaştırmak, daha etkin ve verimli bir mecraya taşıyabilmek için kendi hizmetlerimizi bölgenin temsilcilerine arz etmeyi hedef seçtik. Bugün burada bulunmamızın sebebi budur. Üyelerinizin hizmetlerine, ürünlerine katkı sağlama amacıyla bir protokol yapıyoruz.”

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır da yaptığı konuşmada bölgedeki Odaları bir araya getiren protokol organizasyonu dolayısıyla Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş'e teşekkür ederek yapılan bu protokol ile iş dünyasına olumlu bir yol açılacağını belirtti ve Rekabetçi olabilmemiz için öncelikli standartları yerine getiren üretimler yapmamız gerekiyor. Rekabetçiliğin en önemli sırrı da yenilikçi ürünler ve eşit şartlarda rekabet olanağıdır. Eşit şartlarda rekabeti sağlayabilmek için de belirli ürünlerin standardizasyonunun yakalanması gerekiyor. Bu bizim olmazsa olmazımızdır. Rekabetçi olabilmek için bu tip maliyetlerin minimize olması gerekiyor. Bu protokol ile TSE hizmetlerinden sağlanan indirim iş dünyamızın sırtındaki yükü hafifletmiş olacak.” ifadelerinde bulundu.

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak ise bölgede ilk kez Odalar olarak bir güçbirliği yapıldığından söz ederek bunu yapılacak diğer işlemler ve çalışmalar ile geliştirebilmeyi temenni ettiklerini, böyle ortak hareket ederek bölgede daha fazla ses getirilebileceğini dile getirdi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zafer Sağlam da protokolün bölge iş dünyası için hayırlı olması dileğini iletti.

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ersin Kaşka ise göreve geldikleri günden itibaren Bolu TSO Başkanı Türker Ateş ile birçok konuda birlikte hareket ettiklerini söyleyerek böyle bir hizmet vesilesiyle bölge Odalarını bir araya getirdiği için Ateş'e teşekkür etti ve protokolün hayırlı olmasını diledi.

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker yaptığı konuşmasında, protokol ile üyelere önemli bir menfaat sağlanacağını ifade ederek Türk Standartları Enstitüsü'ne teşekkür etti. Tetiker, Memlekette sanayi ve gelişme olacak ki bu ar-geye, kalibrasyonlara ihtiyaç olsun. Esas meselenin temelinde gelişme, büyüme ve sanayileşme yatar. Bunları gerçekleştirecek olan da bizim üyelerimiz. Böyle el birliği, gönül birliği yapabilirsek bizlere ne mutlu. Bu araçları iyi değerlendirip amaçlarımıza ulaşabilmeyi diliyoruz.” dedi.

Son olarak Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yılmaz Ersöz de yaptığı konuşmada TSE'ye işbirliğinden dolayı teşekkür ederek sanayicilerin, özellikle ağır sanayi alanındakilerin belgelendirme ve laboratuvar konusunda ihtiyaçları yoğun olduğunu bildirdi.

Konuşmaların ardından protokol TSE Deney Kalibrasyon Merkez Başkanı Mehmet Hüsrev ile Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zafer Sağlam, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ersin Kaşka, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yılmaz Ersöz arasında ayrı ayrı imzalandı. Törenin sonunda TSE Deney ve Kalibrasyon Merkez Başkanı Mehmet Hüsrev tarafından, protokole imza atan Odalara birer plaket takdim edildi. TSE ve Bölge odaları arasında imzalanan söz konusu protokol kapsamında, Bolu, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinde faaliyet gösteren reel sektör firmaları, ilgili odalara üye olduklarını TSE nezdinde belgelemek suretiyle TSE tarafından sunulan deney ve CE belgelendirme hizmetlerinden % 20, eğitim hizmetlerinden % 30 ve kalibrasyon hizmetlerinden % 40 oranında istifade edebilecekler. Haber Merkezi