Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Bolu Şubesi Başkanı Hümeyra Çilkara Durkut, Kıvrak'ın iddialarına ağır suçlamalarla yanıt verdi.

Türkiye Sakatlar Derneği Bolu Şubesi kurucularından olan Muhammet Ali Kıvrak'ın dernek yönetimi hakkında, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) tarafından da mercek altına alınan iddialarına TSD'den açıklama geldi. Türkiye Sakatlar Derneği Bolu Şubesi kurucularından olan Muhammet Ali Kıvrak önceki gün, dernekten istifa ettiğini açıklayarak bunun yanında dernek yönetimi hakkında çeşitli iddialarda bulunmuştu. TSD Bolu Şube Başkanı Hümeyra Çilkara Durkut bu suçlamalara düzenlediği absın toplantısı ile cevap verdi.

Dernek binasında düzenlediği toplantıda Kıvrak'ın dernekten istifa ettiği yönünde ellerine henüz bir belgenin ulaşmadığını ifade eden Durkut, Kaldı ki, biz Türkiye Sakatlar Derneği Bolu Şubesi yönetimi olarak, sorumsuz davranışları nedeniyle genel merkezimize Muhammed Ali Kıvrak hakkında ihraç talebinde bulunduk. Genel merkezimizden talebimize yanıt bekliyoruz” dedi.

Durgut, dernek binasında kaçak su kullanıldığı yönündeki iddialara da yanıt vererek, geçmişte meydana gelmiş bu olayı doğruladı.

Fakat bundan kendi yönetiminin sorumlu olmadığını kaydeden. Durkut, Su sayacı bulunmadığı gerekçesiyle dernek hakkında işlem yapıldı. Bizim kullandığımız suyun borcu zaten geçmişte İl Özel İdaresi tarafından ödenmiş. Yeni göreve geldiğim günlerde bu konuyu bilmiyorduk. Fakat Kıvrak'ın kendisi bunu biliyordu. Çünkü derneğin kurucusu kendisi. Madem öyle kendisi neden ilgilenmedi? Kamuoyu huzurunda kendisine soruyorum. Neden ilgilenmedi? Tutanak tutuldu ve İl Özel İdaresi buraya su sayacı bağlattı” dedi.

Diğer taraftan, Kıvrak'ın sabıkalı bir şahsın derneğe üye yapıldığı iddialarına da değinen Durkut, sabıkalı şahısların derneğe üye yapılmasının yasak olmadığını kaydetti. Dernek hakkındaki diğer iddialara da cevap veren Durgut: Benim yönetim dönemimde eksik evrakla derneğe üye yapıldığını iddia ediyor Muhammed Ali Kıvrak. Oysaki kendisinin görev yaptığı dönemin dışında, benim dönemimde yeni üye kaydı yapılmamıştır derneğimize. Bunlar evraklarla da ispatlanabilir şekildedir” dedi. Haber Merkezi