TRT'nin düzenlediği Popüler Çocuk Şarkıları Yarışması”nda söz, müzik ve düzenlemesi Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Durak'a ait olan Çiki Bum” adlı şarkı, finalde yarışmaya hak kazandı.
01 Nisan 2013'te yapılan Uzman Jüri Toplantısına, Müzik Dairesi Başkanı Deniz Çakmakoğlu, Çok Sesli Müziklerden Sorumlu Müdür Ümran Sönmezer, Prof. Dr. Yücel Elmas, Prof. Dr. Ertuğrul Bayraktarkatal, Yrd. Doç. Dr. Salih Aydoğan, Ertuğ Korkmaz, Kamil Özler, Bekir Yıldızcı, Fatma Sis, Süheyda Şanver, Gülru Güngör, Işın Karaca, Deniz Arcak ve Burak Çambel katıldı.
Halkın oylarının yüzde 35, uzman jüri oylarının ise yüzde 65 oranında değerlendirildiği toplantıda, Yrd. Doç. Dr. Yavuz Durak'ın ‘Çiki Bum' adlı şarkısı 10 şarkı ile birlikte finale kalmayı başardı. Yarışmanın finali 22 Haziran 2013'te TRT'den canlı yayınlanacak.
Yine TRT'nin düzenlediği ‘Sanat Müziği Çocuk Şarkıları' yarışmasında ‘Dünya Diye Bir Yer Var' adlı şarkısıyla finale kalan Yrd. Doç. Dr. Yavuz Durak, 27 Nisan Cumartesi günü TRT'de canlı yayınlanacak programda da birinci olabilmek için yarışacak.