Samsun'un Vezirköprü ilçesinde düzenlenen "Tosfed Trial Kupası 4. Ayak Yarışları" sona erdi. Kupanın 6.ayağı Bolu'da yapılacak.

Vezirköprü Off-Road Kulübü tarafından Kunduz Ormanları'nda organize edilen ve Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen yarışlarda off-road tutkunları Kunduz Yaylası'nı doldurdu. Bu yıl ilk defa Türkiye'de ulusal düzeyde yapılan yarışlar altı ayaktan oluşuyor. Bursa, İstanbul ve Düzce ayaklarından sonra Vezirköprü Kunduz Ormanları'ndaki 4. ayak, tamamlandı.

Zorlu doğa koşullarında, 11 ekip ve 22 arazi aracının yer aldığı yarışma, izleyicilerden büyük ilgi gördü. Zaman zaman sürücülerin zor anlar yaşadığı yarışmada 2B kapı numaralı aracın devrilmesi izleyicilere korku dolu anlar yaşattı. Kaza sonrası devrilen araç düzeltilerek yarışmaya devam etti.

2014 sezonunda Tosfed Kupası adıyla ulusal bir kimlik kazanan trial yarışlarının 2. etabında sürücüler Selim Ustaoğlu, Tolga Çelik yardımcı pilot Oktay Gündoğdu, Cevher Karacabey'den oluşan İkizler takımı 1. oldu. İkinciliği Kağan Sayın Oktay Sayın, Ali Demirayak ve Cemafer Bult'tan oluşan BAKS Teleferik takımı elde etti.

Yarışma Direktörü Metin Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Tosfed Trial Kupası'nın bir ayağı olan Veziroff yarışı birçok kurum ve kuruluşun desteğiyle hazırlanmakta. Gençlik Ve Spor Bakanlığı'nın yakın ilgi ve desteği bu sene de önemli ölçüde devam etmekte. Yaklaşık 6 aydır bu organizasyon için hazırlandık. 2 gün süren yarışlarda izleyiciler de bizler de yarışmacılar da eğlendi. Bu yarışların 5. ayağı Bursa'da, 6. ayağı da Bolu'da olacak" şeklinde konuştu. -