Boluspor olarak yeni sezonda 2 haftayı geride bıraktık. İlk hafta gördüğümüz olumsuz tabloda hocanın işinin Altınordu maçında zor demiştik. Rakip Altınordu ise geçen haftaki maçının ilk dakikalarında gördüğü kırmızı karta ve penaltıya rağmen, 60 dakikada kalesinde gördüğü 2'inci gole kadar 11-10 görüntüsü vermemişti.

Pazar günü maçın başladığı anda gördük ki takımımızın istek ve arzusu yerine tedirgin bir görüntü ve rakip Altınordu'nun orta sahadaki pas trafiğini kesmek ve çabuk öne oynamak (kontra atak) isteği belli idi.

Rakip Altınordu ise senelerdir alt yapısından gelen hoca ve oyuncularla her maç ve her sene üzerine koyarak gelen bir takım olduğunu biliyoruz.

Takımımızın geçen haftadan sonra doğru yaptığı tek şey bir birine daha yakın kademeli oynamaya çalışan bir görüntü verdi. Fakat bu kez de önde çoğalamayan, bütün takım halinde çakılı kalan, gol yemeyelim, pozisyon vermeyelim, gidersem geri dönemem diyen bir oyuncu gurubuyla iç sahada oynadığımız bir maçtı! Bunu da belirtmek isteriz.

Karşılaşmada defansımız ve orta sahanın fazla dağılmayınca Erciyes maçındaki gibi orta saha ve defans bloğu arasına rakip oyuncu girmeyince, defansımız bire bir kalmayınca daha iyi görüntü verdi diye biliriz.

Orta sahada Alican, Janda, Sebastian ise statik oynayan, top alalım, top keselim, oyunu yönlendirelim gibi orta saha oyunu vasıflarını uygulayamadılar.

Fiziksel olarak 3 oyuncunun durumu da kötü, orta saha oyuncuları dayanıklılık anlamında en iyi oyuncular olması gerekirken en kötü olmaları, Emre'nin sakatlığının verdiği ve antrenmansız veya yeterli antrenman yapamaması ama kalitesi ile bir oyuncunun yapabileceği, çabuk karar verme koordinasyon vuruş becerisi golü attırdı.

Rickett kenar oyuncusu veya taktiksel olarak bu yerin oyuncusu olmadığı belli oldu. Ofere ise çok uğraşılması gereken bir oyuncu. Alanları kutlamak gerek. Seastian H. Mejia ise 5 m2 kare içinde al gülüm ver gülüm. 10 numaramız bu ise yine düşündürücü bir durum.

Karşılaşmada rakibimiz 2'inci yarı önde baskısı bizim takımı tamamen bitirdi. Janda'nın sakatlığı sonrası Emrullah değişikliği ile direnci artırma isteği düşünülse de kenardan ama Osman hocanın müdahaleleri Emrullah'ın pas yapmasını istemesi doğru ama pas istenen oyuncu Emrullah değildi diye biliriz.

Maç içinde Osman hocanın da neye soyunduğunu gördük diye biliriz. Osman hoca zaman zaman Özcan hocanın önüne çıkma isteği, iyi bir görüntü bizce değil. Bu takımın hazırlık dönemini Özcan hocamıza değil, Osman hocaya bağlamak lazım diye biliriz.

Oyuna giren Fahri ise birileri demiş herhalde bırak her şeyi oyuna girdiğin zaman kendine oyna, kimseye verme demiş herhalde, tehlikeli bir durum yaptığı faulun devamında golü yedik.

Burada Boluspor'u sevenler hataları yapanları doğru tespit etmez veya edemezlerse yani şapkayı önümüze koyup düşünmemiz lazım. Geçen haftadan Sefer yoktu. Sefer için oyuncu diye biliriz ama futbolcu dememiz için bu ligin oyuncusu dememiz çok zor.

Eren Aydın sol bek değil stoperdir. Sadece hocamızın bunu fazla göz ardı etmemesi gerekir. Hem Eren için hem de takıma zararı oluyor.

Takımımız Adana Demirspor maçında başarılar dileriz.