Özellikle çiftçiler tarafından kullanılan traktörlerin neden olduğu kazalar sonrası İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri harekete geçiyor. Başlatılan çalışmayla il genelinde bulunan traktör sahiplerine ulaşılması ve eksiklerinin giderilmesi hedefleniyor.

Traktörler üzerine yapılacak çalışma, İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan basın açıklaması ile kamuoyuna duyuruldu. Bolu Valiliği aracılığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Ülkemizde trafik güvenliğinin daha etkin sağlanması açısından risk taşıyan araçlardan biri de traktörlerdir. Trafik denetimlerinde; bazı traktörlerin kasalarının arka kısmında işaret levhası bulunmadığı, traktör kasası içerisinde ve kasada bulunan yük üzerinde insan taşındığı görülmektedir.

Özellikle traktörlerin arka kısmına mevzuata uygun işaret levhası takılmaması, traktörlerin gece görünürlülüğünü azaltmakta ve arkadan gelen araçlar açısından ciddi tehlike doğurmaktadır. Bu konuda arzu edilen seviyeye ulaşılamamasının nedenlerinden biri de yapılması zorunlu olan araç muayenesi yaptırılan traktör sayısının kayıtlı traktör sayısına oranının oldukça düşük düzeyde kalmasıdır.

Bu düşünceden hareketle lastik tekerlekli traktörlerin karayolunu kullanmaları, yük ve insan taşıma esasları konularında vatandaşlarımızın bilgilendirilmeleri ve bilinçlendirilmeleri maksadıyla, Bolu İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Bolu Valiliği'nin olurları ve destekleriyle 15 Kasım 2014-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında uygulanmak üzere Trafikte Güvenli Traktör” projesi başlatılmıştır.

Proje kapsamında; Bolu ili genelinde traktör sürücü ve sahiplerine ulaşılarak bilgilendirme seminerleri düzenlenmesi, TÜVTÜRK tarafından Bolu ili ilçelerinde gezici muayene istasyonu planlaması yapılması sağlanarak muayene süresi geçen traktörlerin muayenelerinin yaptırılması, eksik malzeme ve teçhizatların tamamlatılması hedeflenmektedir. Çalışmanın 2015 yılı tarım sezonu açılışına kadar tamamlanması planlanmaktadır.

Haber Merkezi