Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri artık trafik uygulamalarında da teknolojiden faydalanıyor. Ekipler en son Karacasu Yolu üzerinde yaptıkları çevirmede kusurlu araç ve sürücülere tablet bilgisayardan ceza kesti.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri yol uygulamalarında tablet bilgisayardan faydalanıyor. Uygulama sırasında çevirdikleri araçların plakalarını ve sürücünün ehliyet numarasını tablet bilgisayardan anında girerek POL-NET ile Emniyet Bilgi Sistemine bağlanan ekipler araç ve sürücü hakkındaki bilgilere ulaşıyor.

CEZA ANINDA MALİYE KAYITLARINA DA GİRİYOR

Sürücü ya da aracın trafiğe çıkmasında sıkıntı oluşturan durumlarda ceza-i işlem uygulayan ekipler, tablet bilgisayarın yanında bulunan yazar kasa görünümlü cihazdan cezanın dökümünü alıp bir adedini sürücüye veriyor. Ekiplerin kestiği ceza ise anında Maliye kayıtlarına giriyor.

ARACIN FOTOĞRAFI DA ÇEKİLİYOR

Tablet bilgisayar ile aynı zamanda aracın fotoğrafını da çekebilen ekipler, uygulanan işlemin yanı sıra kayda aracın fotoğrafını da ekleyebiliyor. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Tescil Şube Müdürlüğü ekiplerine dağıtılan tabletler sayesinde, araç ve sürücü bilgilerinin uygulama noktasında sorgulaması yapılabiliyor. Yetkililer, ilerleyen tarihlerde trafik kaza raporlarının da bu sistem üzerinden hazırlanması planlandığını kaydetti. Köroğlu