İlimizde Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.
Bolu Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Karaçayır Mahallesinde bulunan Belediye Nikah salonunda tören düzenlendi.
Törene, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Key, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nihat Alpat Öztürk, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Vali Yardımcısı Keskin, trafik kazaların ülke ekonomisinde çok büyük kayıplara neden olduğunu ifade ederek, "Trafik kazaları, can kayıplarına, mal kayıplarına, maddi kayıplara ve ekonomik hasarlara sebebiyet vermekte. Kazaların oluşmasında insan unsuru, yolun fiziki durumu ve araç çok büyük önem arz ediyor" diye konuştu.
Trafik kazalarının en aza indirilmesi adına iyi eğitilmiş bir toplumun olması gerektiğine vurgu yapan Keskin, "İnsanlarımız ne kadar iyi eğitilirse ne kadar iyi bilgilendirilirse kazalar o ölçüde azalır. Yine yollarımız ne kadar düzenli ve fiziki yönden düzgün olursa ve araçlar bakımlı hizmete hazır olursa kazalar o ölçüde azalır" şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından protokol, nikah salonunun bahçesine Bolu Belediyesi İtfaiyesi, Emniyet Müdürlüğü ve jandarma Komutanlığı tarafından açılan Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası standını ziyaret ederek, yetkililerden kazalarda kullanılan ekipmanlar hakkında bilgi aldı.