Toprak Koruma Kurulu Ocak Ayı Olağan Toplantısı Bolu Valiliği Kartalkaya toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda gündemde yer alan konular görüşülerek karara bağlandı.

İl Müdürlüğümüz Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 5403 sayılı ‘Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu' çerçevesinde; İlimiz arazi ve toprak kaynaklarının bilimsel esaslara uygun olarak belirlenmesi, arazilerin teknik açıdan sınıflandırılması, arazi kullanım plânlarının doğru şekilde yapılabilmesi, tarım arazilerinin korunması ve geliştirilmesi sürecinde toplumsal, ekonomik ve çevresel boyutlarının katılımcı yöntemlerle değerlendirilerek, bu arazilerin amaç dışı ve yanlış kullanımlarını önlemek, kullanılabilecek alanlarda ise çevre arazileri korumayı sağlayacak yöntemlerin oluşturulmasına ilişkin görev ve sorumluluk içerisinde düzenli olarak yapılan Toprak Koruma Kurulu toplantısı 16 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya Vali Yardımcımız Ayhan KARTLI Başkanlığında, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yard. Bünyamin BAL, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail TAŞ, Bolu Defterdarı Zekai DEDE, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yard. Kerim YEL, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hasan KAPLAN, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker ATEŞ, Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilci Niyazi KALFA, Mudurnu Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ahmet ÖZTÜRK, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Ayşegül ÖZER, DSİ 53. Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Ümit GÖBEL, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Canset Fulya KARAKOYUNLU ÇELİKER ve Arazi Edinim Şube Müdürü Fevzi SEYMEN ve Teknik Personel Selda GÜLER katılmışlardır. Haber Merkezi