TEMA İl Temsilciliği tarafından organize edilen ve Bolu Valiliği, Bolu Bağışçılar Vakfı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Bölümü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Merkez İnkılâp İlköğretim Okulu Öğretmen ve Okul Öncesi öğrencilerinin katıldığı Minik TEMA Eğitim Program” kapsamında bir dizi etkinlik yapıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu” çerçevesinde; İlimiz arazi ve toprak kaynaklarının bilimsel esaslara uygun olarak belirlenmesi, arazilerin teknik açıdan sınıflandırılması, arazi kullanım plânlarının doğru şekilde yapılabilmesi, tarım arazilerinin korunması ve geliştirilmesi sürecinde toplumsal, ekonomik ve çevresel boyutlarının katılımcı yöntemlerle değerlendirilerek, bu arazilerin amaç dışı ve yanlış kullanımlarını önlemek, kullanılabilecek alanlarda ise çevre arazileri korumayı sağlayacak yöntemlerin oluşturulmasına ilişkin görev ve sorumluluk içerisinde düzenli olarak yapılan Toprak Koruma Kurulunun 2014 Yılı Aralık ayı toplantısı İnkılâp İlköğretim Okulu toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Etkinliğe katılan Toprak Koruma Kurulu Başkanı Vali Yardımcısı Ayhan KARTLI tarafından öğrenci ve öğretmenlere Kurulun işleyişi ve çalışmalar ile ilgili bilgi verildi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Bölümü öğrencileri tarafından ana sınıfı öğrencilerinin katıldığı bir dizi etkinlik ve faaliyetlerin ardından TEMA Temsilcisi Ayşegül ÖZER ve Bolu Bağışçılar Vakfı adına Şerafettin ERBAYRAM tarafından toprakların korunması ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı. Toprak Koruma Kurulu üyeleri tarafından anasınıfı öğrencilerine Minik Ellerin Çiçek Ve Toprakla Buluşması”nı sağlamak ve doğa sevgisini aşılamak amacı ile canlı çiçekler hediye edildi.
Program Kurul üyeleri ve diğer konukların katıldığı Toprak Koruma Kurulunun 2014 Yılı Aralık ayı gündem maddelerinin görüşülmesi ile sonlandırıldı.