Abant İzzet Baysal Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu öğrencileri anlamlı bir çalışmaya imza atarak, İzzet Baysal Caddesinde engeli bireylere dikkat çekmeye yönelik bir takım etkinliklerde bulundular. Empati Atölyesi dedikleri bu etkinlik kapsamında caddeden geçen vatandaşlar önce kura çekti, sonra kuradan çıkanları uygulamaya çalıştı.

Özel Haber: Emrah Öget

Toplum Gönüllüleri Topluluğu'nda 4 yıldır gönüllü olarak görev alan Biyoloji 3. Sınıf öğrencisi Mustafa Fidan etkinlikle ilgili bilgi vererek,

Bu etkinliğin amacı empati atölyesi kurarak engelli bireylere dikkat çekmek. Empati atölyesinin içerisinde göz bandımız bulunuyor. Görme engelli bireylere dikkat çekmek için kuramızdan göz bandı çıkan kişi, göz bandını bağlayıp bir şeyler yazmaya çalışıyor ya da yürümeye çalışıyor. Kuradan tekerlekli sandalye çıkan bir kişi, tekerlekli sandalye ile kurduğumuz parkuru tamamlamaya çalışıyor. Ya da koltuk değneği ile parkuru tamamlıyorlar. İşaret dili çıkan kişilerde ise işaret dili ile karşıdakine bir şeyler anlatıyoruz ve anlamasını bekliyoruz. Orada işaret dili ile ilgili birkaç temel işaretleri öğretiyoruz. Burada tek amacımız engelli bireylere dikkat çekmek, çünkü hepimiz birer toplum gönüllüsüyüz ve hepimiz yarının engelli adayıyız. Katılım da beklediğimiz düzeyde tabi ilgilenmeden gelip geçenler oluyor ama ilgilenenler bizim için önemli, kaç kişiye ulaşabilirsek bu bizim için önemli. 100'den fazla kişiye ulaştık bu iki saat içerisinde” şeklinde yaptıkları etkinliği özetledi.