Tıp Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Şahap Kükner Konferans Salonunda, geçen hafta düzenlenen “Hekimlik ve Müzik” etkinliğinin ardından bu hafta da “Türkülerle Hekimlik-İyi Hekim Olma Kavramı” başlığı altında bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Eğrilmez, bağlaması eşliğinde türküler seslendirdi. Prof. Dr. Eğrilmez’e, gitarda, üniversitemiz Müzik Öğretmenliği 4’üncü sınıf öğrencisi Emre Mızrak eşlik etti.

Prof. Dr. Sait Eğrilmez, türkülerde işlenen hastalık, sağlık, ölüm, yaşam temaları üzerinden, türkülerin önce sözlerini okuyup hikayelerini ve özelliklerini anlattı. Ardından bu türküleri Emre Mızrak ile icra etti. Eğrilmez, Aşk Veysel’in türkülerinin sözlerinde geçen kardeşlik ve adalet kavramlarına değinerek doktor adayı öğrencilere; “Hepiniz adil bir eleme sınavında doğru cevapları vererek Tıp Fakültesinde okuyorsunuz. Kimse size bu sınavda milliyetinizi, ana dilinizi, dünya görüşünüzü, siyasi eğiliminizi, sosyal statünüzü sormadı. İşte siz de tedavi ettiğiniz hastalarınızı aynı şekilde adil bir tedaviyle iyileştireceksiniz, onların farklılıklarına karşı adil olacaksınız” dedi.

Etkinliği; Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, Kemal Bilsel Sarısözen, akademisyenler ve öğrenciler ilgiyle izlediler.Prof. Dr. Sait Eğrilmez, bağlaması eşliğinde türküler seslendirdi; hastalar-hastalıklar, mahremiyet gibi hekimlik özelindeki konularda meslektaşlarına tavsiyelerde bulundu.