Türk Sağlık Sen Bolu Şubesi'ne Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları tarafından iletilen sıkıntılar basınla paylaşıldı. Sendika başkanı Hakan Koca yaptığı açıklama ile bu sıkıntıların çözülmesi için takipçi olacaklarını belirterek, hem hastane yöneticilerine hem de Rektör Coşkun'a sorular yöneltti.
Türk Sağlık Sen Bolu Şube Başkanı Hakan Koca açıklamasında, AİBÜ Tıp Fakültesi hastanesi çalışanlarının yaşanan mağduriyetlerle ilgili sendikamıza yazılı başvuruları sonucunda basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaşılması hâsıl olmuştur. Üniversitemiz hakkında kamuoyunda ve basında oluşan olumsuz haberler neticesinde, üniversite yönetimi duyarsız ve tepkisiz kalmış, suskunluğunu bozmamıştır. İlimiz basınında yer alan, üniversite yöneticilerinin, üniversite hastanesinin döner sermayelerinden aldığı yüksek miktardaki ödemeler kamuoyunda ve üniversite çalışanları arasında büyük bir rahatsızlık oluşturmuştur. Ülkemizin genelinde olduğu gibi, ilimizdeki AİBÜ Tıp Fakültesi hastanemizde, çalışma şartları ağırlaştırılmış, çalışanlarımızın sosyal hayatla bağları kopmuş, ailelerine zaman ayıramaz hale gelmiş, nöbetler müebbet, karşılığı ise sefalet olmuştur. Hal böyle iken; AİBÜ Tıp Fakültesi çalışanlarının, özlük hakları olan nöbet ücretleri, fazla mesai ücretleri 4 ay boyunca ödenmemektedir. Yine hastane çalışanları, özverili bir şekilde çalıştığı ve karşılığında ek ödemeden (döner sermaye) hak ettiği ücreti alamamaktadırlar. Her geçen gün çalışanlar maddi sıkıntılar yüzünden mutsuz ve huzursuzdurlar. Üniversite yöneticileri (Rektör- Yardımcıları-Genel sekreter-Dekan-Yardımcıları-Başhekim-Yardımcıları) yüksek düzeyde döner sermaye paylarını almaya devam etmektedirler. Tıp Fakültesi hastanesine herhangi bir katkısı olmayan yöneticilerin döner sermayeden pay alması hak mıdır? Burada çalışanların hakkı yenmiş olmuyor mu? diye çalışanlar sendikamıza başvurmuşlardır. Rahmetli İzzet Baysal'ın kurduğu Vakıfla inşa edilen Bolu halkına kaliteli ve nitelikli sağlık hizmeti sunmak amacında olan Tıp Fakültesi hastanemiz, ne yazık ki maddi sıkıntılar içersinde boğuşurken, yöneticilerin aldığı yüksek düzeydeki ücretler, kamuoyunu meşgul etmektedir” ifadelerini kullandı.
“SORULARIMIZA CEVAP BEKLİYORUZ”
Bu işin takipçisi olacaklarını söyleyen Koca, Tıp Fakültesi hastane yöneticilerine ve Rektör Hayri Coşkun'a şu soruları sordu; Üniversite hastanemizin ne kadar borcu vardır? Üniversite hastanemize bütçeden, hayırsever işadamlarından maddi destek alınmasına rağmen çalışanlar hangi nedenlerden dolayı maddi olarak mağdur edilmektedir? Bugünkü Üniversite yönetimi, göreve başladığında daha önceki Üniversite yönetimini başarısızlıkla ve kadrolaşmayla suçlarken, ne yazık ki bugün, aynı hatalara kendileri düşmüşlerdir. AİBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanlarının yaşadığı sorunlar objektif olarak sayın rektöre aktarılıyor mu? Aktarılıyor ise sayın rektör sıkıntıların çözümü noktasında bir çalışması var mıdır? Daha önceki dönemde üniversite çalışanları, banka promosyonlarının dağıtımı konusunda mağdur olmuşlardır. Bu dönemde çalışanlar banka promosyonlarının dağıtımı noktasında tekrar mağdur olmamaları konusunda bir çalışma var mıdır? AİB Ü Genel sekreterinin görevi üniversitemizde huzurlu bir çalışma ortamı sağlaması, üniversitemizin Bolu halkıyla kucaklaşmasını koordine etmesi gerekirken, üniversiteyi bir istihdam kapısı görerek yakınlarına öncelik sağlamak mı olmuştur? Tarafsızlığını koruması ve adil olması gereken sayın Genel Sekreter sivil toplum kuruluşları arasında taraf olmuş mudur? Statüsünü kullanmış mıdır?”
“BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Bazı memurların baskılar sonucu hastaneden ayrılmak zorunda kaldığını ifade eden Koca, Üniversite yönetiminin sergilemiş olduğu yönetim anlayışıyla, uygulanan baskılar ve y