AİBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Servisi'nde tedavi gören hasta yakını S.Y., Araştırma Görevlisi Dr. İstemihan Öztürk'ü darp etti. Kafa atarak Dr. Öztürk'ün burnunu kıran ve ardından kafasını yumruklayan SY'nin saldırısından Öztürk'ü servisin hemşiresi kurtardı. Öztürk çalıştığı serviste acil olarak ameliyata alındı. Yoğun bakımdan çıkan Öztürk'ün kendisini darp eden hasta yakını S.Y'den şikayetçi olduğu öğrenildi.
Doktorlara yapılan saldırılara bir yenisi daha eklendi. Bu kez bu çirkin olay AİBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nın yatan hasta servisinde yaşandı.
TABURCU EDECEK DİYE KAFAYLA BURNUNU KIRDI
Bir süredir yatak yarası nedeniyle Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda tedavi gören hastanın artık taburcu edilebileceğini söyleyen Bölümün Araştırma Görevlisi Dr. İstemihan Öztürk, hastanın yakını S.Y tarafından darp edildi.
HEMŞİRENİN ÇIĞLIKLARI KURTARDI
Kendisine kafa atarak burnunun kırılmasına neden olan ve kafasına atılan yumruklarla şoka giren Dr. Öztürk'ü ölümün elinden servis hemşiresinin yardım çığlıkları kurtardı. Dr. İstemihan Öztürk olayın hemen akabinde acil olarak ameliyata alındı. Hastanın odasında saldırıya uğrayan Öztürk'ü kurtarmak için araya giren hemşirenin ise kolunun alçıya alındığı öğrenildi.
Öztürk'ün SY'den de şikayetçi olduğu öğrenildi. AİBÜ Tıp fakültesi çalışanları olayı protesto edip, doktorlara ve sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların artık sona ermesine ilişkin bir basın açıklaması yaptılar.