Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) sağlık alanında Bolu ve bölgeye öncülük etmeyi sürdürüyor. AİBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde beş yeni birim ile taşıyıcı pnömatik sistem düzenlenen törenle hizmete sunuldu. Törende, bölge için bir ilk olan Tüp Bebek Ünitesi ile ilgili AİBÜ Başhekimliğinin gösterdiği hassasiyet takdir topladı. Tüp Bebek Ünitesi; katılımcılar üniteye girmeden canlı yayınla tanıtıldı.
Törene, Vali İbrahim Özçimen, Ak Parti Bolu milletvekili Ali Ercoşkun, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bahar, Prof. Dr. Cabir Terzioğlu ile Prof. Dr. Kenan Gümüştekin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Koçoğlu, Başhekim Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın ve İzzet Baysal Vakfı üyeleri ile öğretim üyeleri katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Başhekim Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, hizmete sunulan Tüp Bebek Merkezi, Kemoterapi Ünitesi, Nöroloji Beyin Cerrahi Yoğun Bakım, Çocuk Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi ve personel yemekhanesi ile taşıyıcı pnömatik sistem hakkında bilgi verdi. Üremeye yardımcı tedavi merkezinin bölgenin tek resmi Tüp Bebek Ünitesi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Öztürk, 500 bin TL'ye mal olan ünitenin, çocuk sahibi olmak için Ankara ve İstanbul'a giden çiftler için daha ekonomik olacağının altını çizdi.
“Sağlık Bakanlığı Ruhsatına Sahip Bölgenin Tek Tüp Bebek Ünitesi Olacak.”
AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun da yaptığı konuşmada, hizmete sunulan yeni birimler ile Tüp Bebek Merkezi ve taşıyıcı pnömatik sistem hakkında bilgi verdi. Tüp Bebek Merkezi'nin Sağlık Bakanlığı ruhsatına sahip bölgenin tek ünitesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Coşkun, Tüp Bebek Ünitesi, başta Bolu, Düzce, Zonguldak ve Karabük olmak üzere tüm bölge için hizmet verecek ve çocuk sahibi olmak isteyen çiftler bu merkezde çok fazla para harcamadan çocuk sahibi olma imkanına kavuşmuş olacaklar. Pnömatik tüp sistemi ile de laboratuar örnekleri, kan üniteleri ve hasta dosyaları ihtiyaç duyulan noktalara son derece hızlı şekilde ulaşmış olacak.” diye konuştu.
Amaçlarının hastaneyi daha ileriye taşımak ve büyük hayırsever İzzet Baysal'ın emanetine sahip çıkmak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Coşkun, Şu anda 300 bin hastaya hizmet veriyoruz. 6 bin olan yatan hasta sayımız 17 bine çıktı. 334 yatak ve 173 öğretim üyesi ile bölgeye hizmet veriyoruz.” dedi.
Tüm bu çalışmaların; Rektörlük, Dekanlık, Başhekimlik ve hastane çalışanları ile Bolulu hayırseverlerin katkılarıyla gerçekleştiğini ifade ederek emeği geçen herkese şükranlarını sunan Rektör Coşkun, yeni ünitelerin üniversitemize, Bolu'ya ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.
Tüp Bebek Merkezi'nden Canlı Yayın…
Konuşmaların ardından, AİBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Duran, Tüp Bebek Merkezi'nden yapılan canlı yayınla merkez hakkında konuklara bilgi verdi.
Bolu Valisi İbrahim Özçimen de yaptığı konuşmada, bir ülkenin kalkınmasının en önemli göstergesinin vatandaşına sunduğu sağlık hizmeti olduğunu belirterek, modern tıp imkanları ile donatılan ve öğretim üyelerinin varlığı ile gelişen üniversitemizde yeni açılan birimlere değinerek, Bolu halkının artık başka illere gitmeden kendi memleketlerinde sağlık hizmeti alacaklarının altını çizdi.
Ak Parti Bolu milletvekili Ali Ercoşkun ise, rahmetli İzzet Baysal'ın emaneti üniversitemizdeki yeni birimlerin açılışlarıyla mutluluk duyduklarını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
“Tıp Fakültesi'nde yapılan çalışmalar