Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Tıp Fakültesi Hastanesi'nin çalışma raporunu açıklayarak çarpıcı yorumlar yaptı. Göreve geldiğinde hastanedeki asansörlerin ekipmanlarının hep yan sanayi olduğunu söyleyen Coşkun, Tıp Fakültesi'nin büyük bir faciayı atlattığını vurguladı.
Son günlerde kamuoyunun en çok tartışılan ismi haline gelen AİBÜ Rektörü Hayri Cokşun, yine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Göreve geldiği günden bu yana sadece üniversitede değil Tıp Fakültesi Hastanesi'nde de büyük gelişmeler kaydettiklerini belirten Coşkun, hayata geçirdikleri çalışmaları anlattı. 2010 yılının Şubat ayında göreve geldiğini hatırlatan Coşkun, Hastanemizin geçmişine dönüp bir bakmak istiyorum. 2009 yılı sonunda hastane, 160 bin hastaya bakmış. O zamanki gelirleri de 20 milyon TL civarındaydı. 2012 yılı sonunda baktığımız hasta sayısı 300 bin oldu. Yüzde 90 artış sağladık. Neredeyse yüzde 100. Gelirimiz de 32 milyon TL'ye yükseldi. 20 milyon TL'den aldık, 32 milyon TL'ye çıkardık. Bu durduk yere olmadı. Üniversitemize yatırım projeleri başta olmak üzere birçok projeyle uğraşırken, hastanemize özel zaman ayırdık” diye konuştu.
“BİZ GÖREVE GELENE KADAR...”
Hastane Başhekimi ile birlikte hastaneyi yeniden elden geçirdiklerini vurgulayan Rektör Hayri Coşkun, İrili ufaklı birçok birim ünite açıldı. Yoğun bakım ünitesi açıldı. Samimiyetimle bir şey daha söyleyeyim. Göreve gelene kadar hastanede doğum yaptırılmıyordu. Yeni doğan ünitesi aktif değildi. Cihazları alınmıştı ancak kullanılmıyordu. Şuanda hastanemizin yoğun bakım ünitesi de yeni doğan çocuk ünitesi de doldu. Hatta geçenlerde bir hastamızı yer olmadığı için yeni doğan çocuk ünitesine alamadık” şeklinde konuştu.
FACİA UCUZ ATLATILMIŞ
Göreve geldiğinde Tıp Fakültesi Hastanesi'nin büyük bir kazadan da kurtulduğunu ifade eden Hayri Coşkun, Rahmetli İzzet Baysal'ın yaptırdığı hastanede, göreve geldiğimizde tuvaletleri bile akıtıyordu. Üst kattaki tuvalet, aşağıdaki tuvaletin üzerine akıyordu. Hastaneyi komple düşündüğünüzde bütün bunların elden geçirilmesi bir dünya para tutuyor. Asansörlerin işlevsel halatları, rayları, makaraları ve diğer ekipmanları o zamanlarda yan sanayi imiş. Neredeyse büyük bir kaza yaşanabilecek durumdaydı. Biz göreve geldiğimizde asansörleri bile yeniledik. O kadar bakım yapıldı. Cihazlar alındı ama hiçbirinde de döner sermayeden para harcamadık. Ya Kalkınma Bakanlığı'ndan ya da iş adamlarımızdan destek aldık. Bir firma ameliyathanemizi boyattı. Başka firma minibüs hediye etti. Organize Sanayi Bölgesi, hastanemizin koltuklarını baştan aşağı yeniledi. Kalitemizi artırma hedefindeydik ve artırdık” ifadelerine yer verdi.
REKTÖR YARDIMCILARININ GİDİŞİ
Görevden ayrılan iki rektör yardımcısı için de net konuşan Coşkun, şunları söyledi;
“AİBÜ Rektörü olarak şunu ifade ediyorum. Kim nasıl saldırı yaparsa yapsın. Biz gece gündüz çalışarak bu üniversiteyi daha iyi yerlere taşımak için elimizden geleni yapacağız. Bugüne kadar yaptıklarımız yetmedi. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. İki rektör yardımcısı arkadaşımızın görevlerinden ayrılmasını görev değişimi olarak yorumluyorum. Daha önceki açıklamamda da bunu söylemiştim. Abartılacak bir durum yok. Sadece görev değişimi yapıldı. Yeni arkadaşlarımız da göreve başladı.”