14 Mart Tıp bayramı Özel Çağsu ve Özel Fatma Hatun Hastanesinde büyük bir coşku içerisinde kutlandı. Kutlamalara Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Demir, hastane doktorlarıyla beraber personelde kutlamalara katıldı.

Özel Fatma Hatun Hastanesinde yapılan kutlamada bir konuşma yapan Dahiliye uzmanı Dr. Halil Uğur Öney Hepimizin 14 Mart Tıp bayramımız kutlu olsun. Hep beraber, el ele, kenetlenelim, önce hekimler kenetlenmeli, hekimler istediklerini çok iyi iletebilmeli, meslek örgütleri daha iyi olmalı daha iyi çalışmalı, bu ortamlarda daha güzel yarınlara ulaşırız diye düşünüyorum hepinizin tıp bayramı kutlu olsun hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.

Özel Çağsu Hastanesinde yapılan kutlama töreninde Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Demir yaptığı konuşmada Yeni binamız yapıldı. Seneye doktor kadromuz 14 Mart günü %30 daha artacak. Değişik kadro ve branşlar bünyemize eklenecek daha da büyüyeceğiz. Ben sizlerin Tıp bayramınızı kutluyorum herkese iyi dileklerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Özel Çağsu Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Necati Çatakoğlu yaptığı konuşmada Ben mesleğe başlarken Türkiye'nin en kutsal mesleklerinden biri olan hekimliği seçmekten büyük mutluluk duymuştum. Temel felsefem para kazanmaktan çok insanlara Allahtan sonra yardım edebilen bir el olmaktı ve ağabeylerimizde öyleydi. Hekim mutluluğun resmini çizen insandır. İnsanlara sağlık ve mutluluk verendir. Hekim her şeyden önce doğruyu görendir, doğruyu yapandır, ve hiçbir şekilde adaletsizliklere, uygunsuzluklara baş eğmeyen insandır, sizi yönetenler çok kolay galibiyetler elde etmiş olabilirler, çok kolay yerlere gelmiş olabilirler ama sizin olduğunuz yere hiç kimse gelemez, siz her yere gelebilirsiniz ama sizlerin oldukları yerlere gelemezler. Hiçbir zaman bu meslek onurunuzu kaybetmemenizi diliyorum ve her zaman içinizde insanlara yardım etme ateşinizin olmasını diliyorum. Her şeyden önce hastalarınıza onları iyileştirme sağlıklarına katkı yapabilmenizi diliyorum. Hepinizin Tıp bayramını bir kez daha kutluyorum” dedi.

Özel Çağsu Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Cevdet Top da yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“İnsanlara hizmet ederken kulağımızda küpe olması gereken bir şey vardır oda şudur; Kendi yakınlarımıza, çocuklarımıza, ailemize, çevremize nasıl davranılmasını istiyorsak bizde hekim ve sağlık çalışanları olarak, gelen hastalarımıza aynı şekilde davranmalıyız. Bu çok önemli hem hayatın temeli hem insanlığa hizmetin temeli diye düşünüyorum. Hepinizin Tıp bayramı kutlu olsun diyorum.”

Konuşmaların ardından Özel Çağsu doktorları beraberce yaş pastayı keserek birbirlerinin Tıp bayramını kutladılar. Haber Merkezi