Boluspor, Ziraat Türkiye Kupası 3'üncü karşılaşmasında deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya geldi.

Kırmızı beyazlılar, Bursaspor'un stadının yapımı bitmediği için Balıkesir'de oynadığı maçın ilk yarısını 2-0 geride kapattığı karşılaşmada Bursaspor'a 3-0 mağlup oldu. Kırmızı beyazlılari aldığı bu mağlubiyetin ardından 3 puanda kalırken, Bursaspor puanını 9'a çıkardı. Boluspor'da devre arasında takıma katılan Kemal Tokak ve Arif Şahin karşılaşmaya ilk on birde başlarken, Özgür Özkaya ise oyuna sonradan dahil oldu. Kemal ve Arif oynadıkları oyunla yaklaşan lig öncesi iyi sinyaller verdi. Boluspor Teknik Direktörü Cüneyt Karakuş, kupa maçına Soner Şahin, Kemal Tokak, Emrecan Afacanoğlu, Emre Kılınç, SebastianMejia, Arif Şahin, Andaç Güleryüz, AdemAlkaşı, AncoJansen, Alican Karadağ, Cengiz Umut Meraş on biri ile çıktı.

Kırmızı beyazlıların yedek kulübesinde ise, Erdi Yokuşlu, Hasan Hatipoğlu, LuizSantos, Özgür Özkaya, Fatih NurullahTuran, Yusuf Emre Gültekin, Emrullah Yıldırım yer aldı. Ev sahibi takım hüviyetinde yer alan Bursaspor'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ise Boluspor karşısına, Mert Günok, Erdem Özgenç, TomasSivok, Serdar Aziz, Aziz Behich, CristobalJorquera, RicardoFaty, BalazsDzsudzsak, Isaac Cuenca, Sercan Yıldırım, TomasNecid on biri ile çıktı. Yeşil-beyazlıların yedek kulübesinde ise, Harun Tekin, Şamil Çinaz, MiroslavStoch, Aydın Karabulut, Mert Örnek, HajimeHosogai, Tom De Sutter yer alan isimler oldu. Boluspor teknik direktörü Cüneyt Karakuş, yeni transferlerden Kemal Tokak'adefansta, Arif Şahin'e ise orta alanda şans verdi. Karakuş, ideale yakın on bir ile sahada yer aldı. Kırmızı beyazlıların yedek kulübesinde ise yeni transferlerden Hasan Hatipoğlu ve Özgür Özkaya yer aldı. Ev sahibi takımın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu'da, Boluspor karşısına ideale yakın bir on bir ile çıktı.

Zorlu karşılaşmaya Bursaspor'un vuruşu ile başlandı. Karşılaşmanın 6'ıncı dakikasında Bursaspor gole çok yaklaştı. Sercan, Balazs Dzsudzsak ve İsaac Cuenca'nın art arda vuruşlarını Soner çeldi. Pozisyonunun devamında Emrecan topu ceza sahasından uzaklaştırdı. 12'inci dakikada Bursaspor yine gole çok yaklaşan taraf oldu. Balazs Dzsudzsak'ın vuruşunu Soner, ayaklarıyla kornere çeldi. Karşılaşmanın ilk 15 dakikası golsüz eşitlikle sona erdi. Maçın 17'inci dakikasında Bursaspor öne geçti. Cristoba lJorquera, önce Adem'den sonra Emrecan'dan sıyrıldı. Soner ile karşı karşıya kalan Jorquera, yumuşak bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Bursaspor bu golle Boluspor karşısında 1-0 öne geçti. 19'uncu dakikada Boluspor'un yeni transferi Kemal Tokak, Necid'e yaptığı hareket nedeniyle sarı kart gördü. Karşılaşmanın 20'inci dakikasında Bursaspor 2'inci golü buldu. BalazsDzsudzsak, Soner ile karşı karşıya kaldı. Dzsudzsak'ın sert şutu, Soner'in koltuklarının altından Boluspor fileleri ile buluştu. Bursaspor bu golle 2-0 öne geçen taraf oldu. Karşılaşmanın 43'üncü dakikasında Boluspor'dan Andaç sarı kart gördü. İlk yarının sonuna en az 1 dakika süre ilave edildi. Bursaspor, yine etkili geldi. Dzsudzsak'ın sert şutunu Kemal Tokak, çizgiden kafa ile kornere gönderdi. Bursaspor 32üncü gole çok yaklaştı. Karşılaşmanın ilk yarısı Bursaspor'un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Boluspor'un vuruşu ile başlandı. İkinci yarıya her iki takımda aynı on birlerle çıktı. İkinci yarıya Bursaspor hızlı başlayan taraf oldu. Karşılaşmanın 63'üncü dakikasında Emre Kılınç sarı kart gördü. Boluspor teknik direktörü Cüneyt Karakuş ilk oyuncu değişikliğini 64'üncü dakikada yaptı. Yusuf Emre oyuna girdi, Sebastian oyundan çıktı. Boluspor teknik direktörü Cüneyt Karakuş 72'inci dakikada ikinci oyuncu değişikliğini yaptı. Arif Şahin oyundan çıktı, Özgür Özkaya oyuna girdi. Boluspor son oyuncu değişikliğini 78'inci dakikada yaptı. Emrullah oyuna girdi, Andaç oyundan çıktı. Karşılaşmanın 90'ıncı dakikasında Bursaspor Necid ile 3'üncü golü son anlarda Bursaspor, Boluspor karşısında 3-0 öne geçti. Karşılaşmanın sonuna 3 dakika ilave edildi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Boluspor, kupanın 3'üncü karşılaşmasında Bursaspor'a 3-0 mağlup oldu. Kırmızı beyazlılar, kupanın 4'üncü maçında Çarşamba günü kendi sahasında Bursaspor'u ağırlayacak. Fahri GÜNDÜZ