Timac Agro Avrasya firması Bolu Köroğlu otelde bir toplantı düzenleyerek ilimiz çiftçilerine patates üretimi, gübrelemesi, firmanın Eurocereal MPPA Duo adlı toprakaltı gübresi ve yapraktan uygulanan biyostimulantları konularında bilgiler verdi .
Firmanın Kuzey Ankara Bölge Müdürü Hakan Bayraktar, Ürün Müdürü Nil Tanca Yücel, Bolu Bölge Satış Danışmanı Güllü Sürmeli ve Ankara Bölge Satış Danışmanı Uğurhan Yiğitasrlan'ın katıldığı toplantıya çevre ilçe ve köylerden üreticiler, Balaban Tarım, Mazharoğlu Tarım ve Pankobirlik Yetkilileri de katıldı.
Konuşmasına firma hakkında bilgiler vererek başlayan Ürün Müdürü Yücel, Grup Roullier'in 1959'da Fransa'da kurulduğunu, dünya çapında 6500 çalışan ve 40 ülkede faaliyet gösterdiğini belirtti. Firmanın 2004 yılından itibaren Türkiye'de faaliyet gösterdiğini; Türkiye'de 13 Bölge Müdürü, 80 Bölge Satış Danışmanı, lojistik, finans ve pazarlama ekibi ile beraber yaklaşık 110 kişilik bir aile olduklarını belirti.
Ürünün teknik özelliklerini anlatan Yücel, gübrenin hem toprakta hem bitkide hem gübrede çalışan bir ürün olduğunu belirterek, yeni ürün serisi sayesinde; toprak pH'ı ne olursa olsun verilen gübre kayba uğramadan (uçma, yıkanma, bağlanma, çökelme vb.) %100 bitki tarafından alınıyor. Toprakta bulunan besin elementleri bitkiye taşındığından kök gelişimi artıyor ve bitki su ile diğer besin elementlerinden daha iyi faydalandığından üretim sezonu boyunca karşılaşacağı zorlu koşullara karşı daha dayanıklı hale geliyor” dedi. Ayrıca geçtiğimiz yıl patateste MPPA serisi ile taban gübrelemesini yapan üreticilerimiz çıkıştan olgunlaşmaya kadar bitkilerindeki sağlıklı gelişimi gözlemiş ve hasatta da Timac Agro Avrasya ürünleri uygulanan parsellerde dekar başına 400-500 kilogram kadar verim artışları yakalamışlardır. Yeni teknolojimiz olan MPPA DUO ile bu farklarında üzerine çıkarak üreticilerimiz 2012-2013 patates sezonunda bereketli bir hasat gerçekleştireceklerdir. MPPA DUO ile çiftçilerimiz sezona 1-0 önde başlayacaktır diye ekledi.
Son olarak soruları yanıtlayan Bölge Satış Danışmanı Güllü Sürmeli ve Yücel; bölgede yaşanan sorunlardan ve bölge topraklarından bahsetti. Bölge topraklarında ki Ph'ın yüksek olduğunu, kullanılan klasik gübrelerdeki bitki besin elementlerinin toprakta bağlandığını ve bu yüzden bitkinin ihtiyacı olan bitki besin elementlerini alamadığını, bunun neticesinde üreticinin bitkisini tam olarak besleyemediğini ve yeterli miktarda verim alamadığını, Timac Agro Avrasya gübreleri ile verim artışının mümkün olduğunu belirtti. Ayrıca her çiftçinin muhakkak bir tarım danışmanı ile çalışmasını, Timac Agro Avrasya'nın ürünleri kullanan üreticilere bu danışmanlık hizmetini ücretsiz verdiklerini söyledi.