Bolu Belediyesi tarafından Bolu'ya hava alanı açılması için yapılan girişimler sonuç verdi. THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, 2. Komando Tugay Komutanlığı'nda bulunan pisti incelemek üzere bu gün Bolu'ya geliyor. THK ayrıca Eskişehir, Ankara ve İzmir'de bulunan üniversitelerinin benzerini Bolu'da açabilmek için Bolu Belediyesi'ne ait bazı binalarda da inceleme yapacak.
Türk Hava Kurumu Genel Merkezi Bolu'ya adeta çıkartma yapıyor. Bolu Belediyesi'nin uzun süredir Bolu'ya kazndırmak istediği THK Üniveristesi ve bu üniveristenin kazandırılması sonrası açılması hedeflenen hava alanı nedeniyle THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ve THK Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban Bolu'ya geliyor.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'la makamda buluşacak olan THK heyeti, önce üniversite binası olarak kullanılabilecek Bolu Belediyesi'e ait Karaçayır'da ki Tekel Lojmanları ve Abant Kavşağı'nda ki İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait atıl durumda bulunan Tarık Somer Lisesi'nde incelemelerde bulunacak.
Üniversitenin bir diğer ihtiyacı olan ve Bolu Belediyesi tarafından Bolu'ya kazandırılmak için yıllardır alt yapı çalışmaları sürdürülen hava alanı için incelemeler yapılacak. Heyet 2. Komado Tugay Komatanlığı bünyesinde bulunan ve nadir kullanıla havalanı inceleyecek.