BGC (BOLU GAZETECİLER CEMİYETİ) ve TFMD (Türkiye Foto Muhabirleri Derneği) tarafından, Bolu'da görev yapan basın mensuplarına, basın fotoğrafçılığı” konusunda eğitim semineri düzenlendi.

Park Cafe'de gerçekleşen ve TFMD Başkanı Rıza Özel tarafından verilen eğitime, BGC Başkanı Bülent Velioğlu, Cemiyetin Yönetim Kurulu Üyeleri ile Cemiyet üyesi basın mensupları katıldı. Sunumunda, fotoğrafın ve fotoğraf makinasının tarihinden bahseden TFMD Başkanı Rıza Özel, örnekler vererek iyi fotoğrafın nasıl olması gerektiğini anlattı.

Foto muhabirinin özelliklerini de sıralayan Rıza Özel, haber fotoğrafının, gerek yazılı gerekse görsel basında yer almasından dolayı tarihi bir arşiv niteliğinde olduğunu aktardı. Her fotoğrafçının kendine göre bir fotoğraf çekim tarzı olduğuna da değinen Özel, foto muhabirin çektiği fotoğrafı yayınlatmak için nelere dikkat etmesi gerektiği hakkında da bilgiler verdi.

BGC Başkanı Bülent Velioğlu ise, Bolu'daki basın sektörü hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak, cemiyet olarak bundan sonra basın mensuplarının kendilerini geliştirmeleri adına çok sayıda eğitim ve seminer düzenleyeceklerini ifade etti. Eğitim çalışmalarına fotoğrafçılık konusundan başladıklarını dile getiren Velioğlu, bundan sonra da gerek fotoğraf gerekse haber yazımı konusunda eğitimler olacağını da sözlerine ekledi.

Haber Merkezi