Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Kurulu tarafından düzenlenen ‘TFF - PTT 1.Lig Kulüpleri Buluşması' toplantısı İzmir'de yapıldı. Düzenlenen toplantıya Boluspor Başkanı Savaş Abak'ta katıldı.
Swissotel Grand Efes'te TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar'ın başkanlığında yapılan toplantıya; Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kanık, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu, Temsilciler Kurulu Başkanı Fatih Tanfer, Kulüp Lisans Kurulu Başkanı Naim Demirel, Futbol Hizmetlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Başkanı Abdurrahman Arıcı'nın yanı sıra PTT 1. Lig'de mücadele eden kulüplerin başkanları ile temsilcileri katıldı.
Toplantılarda, Türkiye Futbol Federasyonu ile kulüpler arasında iki yıldır kurulan köprünün devamlılığını sağlamak ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak hedeflendi. Kulüp başkanları ve temsilciler yaşadıkları sorunları toplantıda paylaştılar.
Koşar: "Ortak yaklaşım ve ortak akıl sorunların çözümünde en büyük etkendir"
Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar toplantıda yaptığı konuşmada "Profesyonel Kurul olarak, "Gidilmedik Kulüp, Gezilmedik Tesis Kalmayacak" sloganı ile bugüne kadar 100' e yakın kulübü ziyaret ettik. Biz problemleri yerinde görüyoruz, anında çözüm arıyoruz ve çözüyoruz. Sorunları erteleyip, çığ haline getirmek bizim felsefemiz dışında.
Tüm kulüplerin profesyonel müsabakalarını anında takip ediyoruz. Her sorundan haberimiz oluyor, çünkü biz senin için varız. Hiç bir sorunu gazetede okumuyoruz. Hepinize bir telefon kadar yakınız.
Kendi adıma ve Yıldırım Bey'in bana verdiği yetki doğrultusunda her an sizin yanınızdayız. Yıllardır gerçekleştirilmeyenleri yaptık, bu yüzden biz aile olduğumuzu uygulamalarımızla ispat ettik. Burada amacımız sorunlarınızı tespit etmek ve çözüm yollarını aramaktır. Her aile içinde uzlaşılamayan konular olabilir ama ortak yaklaşım ve ortak akıl sorunların çözümünde en büyük etkendir. Bundan sonra da bu toplantılarımızı yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Terim: "Saha, tesis, başka ne eksikler varsa tespit edecekler"
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de yaptığı konuşmada, geçen hafta Spor Toto 2. Lig ve 3. Lig kulüpleri başkanlarıyla yapılan toplantıya katılamadığı için çok üzgün olduğunu, onlarla da en kısa zamanda bir araya gelmek istediğini söyledi. Antalya'da Akademi Ligleri dahil bütün liglerin teknik adamlarıyla görüşmeler yaptıklarını hatırlatan Terim, "Yüzde 97'lik katılım oranıyla bir hafta geçirdik. Doyurucu toplantılar yaptık. Bu tür toplantıların faydalı olacağına inanıyorum. Toplantılarda istekler ve dilekler kısmı en etkili bölümü oluyor. Yaptığımız toplantılarda geri bildirimleri aldık. PTT 1. Lig teknik direktörleri kendisini çok rahat ifade edebildi. Onlarla teknik konuları konuştuk. Ama işin idari ve ekonomik bölümü çok daha önemli. Profesyonel kurulun 'gidilmedik kulüp, gezilmedik tesis kalmayacak' sloganına 'eksiği halledilmemiş' kulübü de eklersek çok daha iyi olacak" şeklinde konuştu.
Terim, toplantıların sadece görüşmede kalması taraftarı olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bir ekip hazırladık. Bu ekip Süper Lig, 1. Lig ve 2. Lig kulüplerinden başlayarak, takımların profesyonel yetkilileriyle görüşecekler. Saha, tesis, başka ne eksikler varsa tespit edecekler. Bunun içinde teknik arkadaşlarımızla beraber teknik konuşmalar olacak. Çünkü beraberce bir takım şeyleri çözmemiz lazım. Şu ana kadar çözemedik. Geride fazla kalmayarak ama geriyi de iyi hatırlayarak bir takım şeyleri çözeriz diye düşünüyorum. O yüzden inşallah bitirilmedik tesis kalmasın, ekonomik sıkıntısı olan kulüp kalmasın, çok güzel şekilde idare edilen kulüpler olsun" dedi.
Göreve geldikten sonra 1. Lig'den ve 2. Li