Haber; Sefa GÜNAY/ Adnan Karabulut

Bolu Belediyesi, Belediye sınırları içersin de bulunan emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan metruk binaların yıkımlarına devam ediyor.

Bolu Belediyesi, halkın can ve mal güvenliğini tehdit etmesi, madde bağımlılarının ve zaman zaman definecilerin saldırısına uğradığı için yoğun şikayetlere konu olan Semrekant Mahallesi Şehit Muhtar Caddesi’nde yer alan 2 katlı tescilli bir binanın yıkımını gerçekleştirdi.

13 SENEDİR KORUMA ALTINDAYDI

Ankara Kültür Varlıkların Korunma Kurulunun 22.06.2007 tarihinde 590 sayılı karar ile tescillenen 2 katlı tarihi bina mal sahibi tarafından Bolu Belediyesi’ne yıkım isteği müracaatı yapıldı. Talep üzerine, Ankara Kültür Varlıkların Korunma Kurulunun incelemeleri sonucunda düzenlenen rapor ile tescilli bina yıkılarak can ve mal güvenliği riski ortadan kaldırıldı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Sessiz sedasız gerçekleştirilen yıkım işlemi sonrası ise Bolu kamuoyunun gözü kulağı bölgeye çevrildi. Bir işadamına ait olduğu bilinen ancak ismi öğrenilemeyen bir vakfa devredildiği iddia edilen arsa üzerine kreş yapılacağı dedikodusu gündeme bomba etkisiyle düştü. Yapılmak istenen kreş binasının ise yıkılan binanın tescil edildiği şekliyle mi yoksa başka bir projeyle hayata geçeceği ise merak konusu?