İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri aşırı kar yağışının ardından sürücü ve yolcuların güvenliği nedeniyle kış denetimlerini arttırdı. Trafik ekipleri otobüs terminalinde ve D-100 Dağkent mevki üzerinde ağır vasıtalarda kar lastiği, zincir, çekme halatı ve takoz olup olmadığını kontrol etti.
Kış mevsimiyle birlikte kar yağışının da artmasıyla denetimlerini sıklaştıran İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri araçların yola çıkmaya uygun olup olmadığını kontrol etti.
Şehir Terminali'nde yola çıkmak üzere olan şehirlerarası yolcu otobüslerini durduran Trafik Ekipleri, araçlarda kar lastiği takılı olup olmadığına, zincir ve çekme halatları bulunup bulunmadığına baktı. Terminaldeki tüm otobüslerin lastiklerini kumpas adı verilen bir cihazla kontrol eden ekipler, lastiklerin kar tipi lastik olup olmadığını bu yöntemle tespit etti.
Daha sonra D-100 Dağkent mevki üzerinde kontrollerine devam eden ekipler burada da TIR ve yolcu otobüslerini durdurarak denetimlerini yaptı.