Bolu Belediyesi ekipleri Aksa Bilecik Bolu Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.'den habersiz kazı yapınca, doğal gaz kaçağına neden oldu.

AKSA Bolu Şube Şefi Evren Tepelioğlu, Bolu'da doğal gaz çalışmalarının başladığı ilk günden beri sürekli ilgili çevrelere yönelik bilgilendirmeler yaptıklarını belirterek, doğal gazı güvenle kullanabilmek için, yapılması zor olmayan bazı koşulları ilgili tüm çevrelere aktardıklarını söyledi. Tepelioğlu, Doğal gaz altyapısı bulunan cadde ve sokaklarda Aksa Doğal Gaz'dan habersiz kazı yapılmaması yönündeki yazılı uyarılarımıza, sayısal ortamda altyapı bilgilerimizi paylaşmamıza, Vatandaşlarımızın da görebildiği Bolu Belediyesi AKOS sisteminde ilgili alanda ki doğalgaz hattının net şekilde görülmesine ve basında yer alan fotoğraflarda görüldüğü üzere olay yerinin 100 metre yanındaki uyarı tabelası bulunmasına rağmen bazı kazı çalışmalarının bizlere haber verilmeksizin yapıldığını üzülerek ve endişeyle gözlemekteyiz” dedi.

Evren TEPELİOĞLU, basın yayın organlarına da yansıyan bugün ki kazada, Aksa Doğal Gaz'dan habersiz yapılan kazı çalışmasında, tüm hatlarımızın üzerinde bulunan ve açık bir şekilde doğalgaz hattı bulunduğunu gösteren ikaz bandına rağmen doğal gaz şebekesine zarar verildiğini ve 110 konutta bulunan 420 abonenin yaklaşık 4 saat doğalgazsız kaldığını ve kısa süreli gaz kaçağı meydana geldiğini bildirdi. Aksa Doğal Gaz Bolu acil ekiplerinin olaya hızla müdahalesiyle gaz çıkışının kontrol altına alındığını belirten Evren Tepelioğlu; olayın basında yer aldığı şekliyle bir doğal gaz patlaması olmadığını, Bolu Belediyesi'nin kavşak düzenlemesi çalışması esnasında doğal gaz borusunun zarar görmesi ve bunun sonucunda kısa süreli bir gaz çıkışı olduğunu söyleyen Tepelioğlu; Aksa Doğal Gaz Bolu'nun konuyla ilgili olarak bilgilendirilmesinin hemen ardından çok kısa bir sürede olaya müdahale edildiğini ve hasarın giderildiğini sözlerine ekledi.

Kazı öncesi mutlaka 187 Doğalgaz Acil İhbar hattının aranılarak haber verilmesi gerekirken kendilerine herhangi bir bildirimde bulunulmadığını; dolayısıyla bu konuda Aksa Doğal Gaz Bolu olarak bir ihmalleri bulunmadığını belirtti. Haber Merkezi