Mücahit Kutlu Başkanlığında gerçekleşen İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantıları sona erdi. Son gün 9 maddenin görüşülerek karara bağlandığı mecliste, önemli konular ele alındı.
Toplantıda ilk olarak 30.06.2013 tarihinde kira süresi sona eren Abant Tabiat Parkında bulunan dinlenme evlerinin kira süresinin belirlenmesine ilişkin Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonundan gelen rapor görüşüldü. Komisyon üyeleri tarafından söz konusu yer ile ilgili hazırlanan sunum eşliğinde konu masaya yatırılırken, komisyon raporunda kira süresinin 7 yıl uzatılmasının uygun olduğu belirtildi. Bu rapor meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
Toplantıda ayrıca, Seben İlçesi Bozyer Köyü akaya dibi mevkii tapunun H 27-a 07-b 03-a ve H27-a 07-b 02-d paftalar 162 ada 6,7 ve 163 ada 2,3 ve 4 numaralı parsellere ilişkin olarak turizm tesis amaçlı hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planının onanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor görüşüldü. Rapor oy birliği ile kabul edilirken, meclis üyeleri Mengen İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğine 150 bin TL ödenek aktarılması talebine de oy birliği ile onay verdi. Toplantıda mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan okul kantinlerinin işletilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporda görüşüldü. Söz konusu rapor meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.
Mudurnu ilçesi Delice Köyü, Kıranlar mevkii tapunun 1 pafta 961 numaralı taşınmaz için hazırlanan 1/1000 ölçekli tarımsal ve hayvancılık amaçlı imar planının onanması talebi, Mengen ilçesi Kıyaslar Köyü, Kaynarca mevkii tapunun 3 pafta, 1180 numaralı parsele ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli turizm tesis amaçlı imar planının ha zırlanması talebi, Merkez ilçe Piroğlu Köyü, Akdere mevkii tapunun 1 pafta 318 numaralı parsele 2'inci konut alanı amaçlı hazırlanan 1/1000 ölçekli ilave revizyon imar planının onanması talebi maddeleri de oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.
Mecliste son olarak Mudurnu ilçesi Feruz Köyü, Yayla mevkiinde bulunan Çaylık membaının Q=1,5 lt./sn. debilik kısmını, şişeleme ve damacana amaçlı kiralama süresinin belirlenmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor görüşüldü.