Köroğlu TV'de Ana Haber Bülteni'ne konuk olan CHP Bolu Milletvekili Aday Adayı Elfaz Temiz, iktidar partisinin yüreğini ağzına getirecek açıklamalar yaptı. Temiz, 7 Haziran seçimlerinde en kötü ihtimalle 2 vekil çıkaracaklarını söyleyerek Biz Bolu'dan bu seçimde ısrarla söylüyorum 3 vekil hedefimiz var. Ama çıkaramazsak 2-1 alacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Vatandaşlarımıza bize destek vermelerini istiyorum, yanılmayacaklar. Ülkemizi aydınlık günlere biz taşıyacağız” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Aday Adayı Elfaz Temiz, Köroğlu TV Ana Haber Bülteni'nin canlı yayın konuğu oldu. Gazeteci Arzu Sarı'nın sorularını cevaplayan Temiz, seçimlere yönelik yaptığı açıklamalarda ise iddialı konuştu. 7 Haziran'da yapılacak olan seçimlerin kader seçimi olduğunu söyleyen Temiz, Belki de bu son seçim olur” dedi ve şöyle devam etti: Ülkemiz 7 Haziran'da çok önemli bir seçime gidecek. Bu seçim ülkenin gerçekten kaderini belirleyecektir. Sistemde bir değişikliğe gidiliyor. Atatürk'ün kurduğu mevcut cumhuriyetimiz, laik, demokratik cumhuriyetimiz sanki birileri tarafından alıştıra alıştıra değiştirilmeye çalışılıyor. Sistem başkanlık sistemine dönüşecek bir seçime götürüyor bizi. Onun için önemli bir seçimdir. Bütün vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekmektedir. Çünkü son seçim de olabilir bu. O yüzden oy kullanacak tüm vatandaşlarımızdan sandık başına gidip ülkenin bugün geldiği bu durumu oyları ile değerlendirmesi gerekiyor ve bu gidişe de dur demesi gerekiyor”

“ÇUVALLARIN AĞZINI BAĞLAYIP, ANKARA'YA GÖNDERMİYORUZ”

Seçimlerden tereddüdümüz var. Daha önceki seçimleri gördük. 2014 yerel seçimini gördük. Gecenin saat 3'ünde bir bakıyorsunuz siyasi bir parti 10-15 bin oy ileride iken bir anda o değişiyor. Elektrikler kesiliyor, kediler geliyor, trafolar patlıyor bir anda allak bullak oluyor her yer ve hiçbir şekilde kazanılmamış bir şehir başkalarının eline geçiyor. Onun için gerek yurttaşlarımız gerek seçimlerde görev alanların mutlaka sandık başındaki görevlerini son anına kadar yapmalarını bekliyoruz. Biz çuvalların ağzını bağlayıp, Ankara'ya göndermiyoruz. 29 Mart'ta üyelerimiz biliyorsunuz ön seçimimiz var. Biz temayüller yapıp, çuvalın ağzını bağlayıp Ankara'ya göndermiyoruz. Bizim üyelerimiz 1'den 3'e kadar kimi o listede görmek istiyorsa oy kullanacak.

“HALKIMIZ TAKDİR EDECEKTİR”

Ben Bolu'da 36 seneden beri halkın içindeyim. İlk kez Bolu'da kendi çapımda bir sağlık kuruluşu kurmuştum daha kimse yokken bu sektörde. O anlamda güzel hizmetler verdim. Halkımızla hep iç içe oldum. Ayrıca Sağlık Müdürlüğü'nde 8 sene Şube Müdürlüğü yaptım. Emekli olunca da ADD'nin Bolu İl Başkanlığını yürüttüm. Başarıyla yürüttüğüme inanıyorum çünkü bir çok ilde korkutuldular, şubeler kapatıldı ama ben azimle inandığım dava uğrunda o şubenin başında durdum ve bugünlere getirdim. Tabi vatandaşlarımız bunu daha çok bilirler ama benim 3 değişik mesleğim vardır. Sağlık Müdürlüğündeki görevim, başkanlık ve kendi özel kliniğim. O yüzden Bolu'da 7'den 77'e tüm ücra köylerden şehir merkezine kadar herkesle yıllardır haşır neşir olmuşumdur. Çok da fazla karşılıksız emeğim vardır. Bu birikimleri Bolu'da bu kader seçiminde halkımızın takdirlerine sunuyorum. Artık olgun bir yaşa da geldik. Bolulu halkımıza ülkemizin geleceği açısından hizmet vermek için aday adayı olarak ve nasipse o listeye de girersek onun mücadelesini vereceğim. Bolu halkı beni vekil de yaparsa Ankara'ya gönderirse tabi ki onlara sonsuz şükranlarımı da sunacağım. Bolu için çok projem var. Hemen hepsini tanıyorum, ayak basmadığım ilçesi, köyü kalmadı. Projelerimi aday olursam açıklayacağım. Ama tabi ki TBMM'ye gidersem bu gidişe de bir dur diyeceğim.

“BU BAYRAK İNMEZ, ÜLKE PEŞKEŞ ÇEKİLMEZ”

Daha dün bir nevruz yaşadık. Oradaki kutlamanın içerisinde ellerinde bir tane Türk Bayrağı gören varsa bana söylesin. 1983'te ilk verilen şehit Osman Temiz benim Amca'mın oğlu. Bir ailenin bir ocağın nasıl yıkılıp gittiğini onu siz gelip bana sorun. Onun arkasından 40 bine yakın gencimiz bu ülkede şehit olmuştur. Askerimiz, polisimiz şehit oldu. Halkımızdan çocuklar gitmiştir, bebekler kurşunlanmıştır. Tabi bunların hesabı sorulmamıştır bu ülkede. Böyle efendim 2 seneden beri şehit cenazesi gelmiyor” deyip övünmek yok. Bölüp verirsen elbette onlar amacına ulaşmış oluyor gelmeyecektir. Bu kadar basit değil. Halkımızın takdirlerine sunmak gerekiyor. Bu ülkenin her karışı şehit kanıyla sulanmış. Bir hafta önce Çanakkale'nin 100 yılını kutladık, şehitlerimizi andık. Kolay bazı şeyler olmamış. Bu ülke kolay kurulmamış. Misak-ı Milli sınırları kolaylıkla çizilmemiş. Çok ağır bedeller ödenmiştir. Bunu biz hiç kimseye kolayca değiştirtmeyiz asla ve asla. Benim yıllarca da verdiğim mücadele budur. Ne gönderden bayrağı indirtiriz, ne de bu ülkeyi birilerine peşkeş çektirtiriz. Bu konuda çok hassasım nasip olurda Ankara'ya gidersem ben ülkemin bölünmez bütünlüğü için ve ülkemin geleceği için cumhuriyetimizin var olması için sonuna kadar çaba göstereceğim.

“SEÇİMLERİ 2-1 BİZ ALACAĞIZ”

Biz Bolu'dan bu seçimde ısrarla söylüyorum 3 vekil hedefimiz var. Ama çıkaramazsak 2-1 alacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Vatandaşlarımıza bize destek vermelerini istiyorum, yanılmayacaklar. Ülkemizi aydınlık günlere biz taşıyacağız. Haber Merkezi