CHP Bolu 3. Sıra Milletvekili Adayı Elfaz Temiz yaptığı toplantıda AK Partililerin sıkıştıklarında dini duyguları kullandıklarını belirtti. AKP Bolu Milletvekili adayı Fatih Metin'den gelen eleştirilere cevap veren Temiz, Kimse kimsenin daha büyük Müslüman daha ne kadar küçük Müslüman ne kadar orta Müslüman olduğunu iddia edemez söyleyemez. Böyle şeyleri söylemek dinimize de aykırıdır. Hiçbir ülkede de din bu kadar öne çıkarılıp bu kadar kullanılmaz.” dedi.

Metin'in geçtiğimiz günlerde yaptığı değerlendirmeye cevap veren CHP Bolu Milletvekili adayı Elfaz Temiz, Besmele şeytana karşı çekilirmiş. CHP'yi de bir yerde şeytan yerine koyuyor. Bunlar demokrasiye inanmadıkları için demokrasinin ana unsurları olan siyasi partilere de inanmıyorlar. Çünkü kendileri varsa tek parti olarak bu ülkede olacak. Bunun dışında hiçbir parti olmayacak. Hiçbir parti iktidara gelmeyecek. Hiçbir parti güçlenmeyecek. Bunu hemen işlemeye başlıyorlar. Sıkıştıkları her yerde bismillah, Allah, yallah gibi hemen oraya sarılıyorlar. İnsanların dini duygularıyla çok fazla uğraşmayı seviyorlar. Bu ülkeden inansınlar, inanmasınlar cumhuriyet kurulduktan sonra Atatürk'ün devrimleri içerisinde bir de laiklik vardır. Her tarafa çektiler büktüler ama laiklik din ve devlet işlerinin ayrı yürütülmesiydi. Laikliğin tek kelimeyle anlamı budur. Bugün dini tamamen devletin içerisine yönetimlerin içerisine soktular. Ve onu kullanmaya başladılar. Din kimsenin tekeli altında değildir. Hiçbir siyasi partinin tekeli altında değildir. Din Allah ile insanın kendi beynindeki kendi yüreğindeki bir olaydır. Kimse kimsenin daha büyük Müslüman daha ne kadar küçük Müslüman ne kadar orta Müslüman olduğunu iddia edemez söyleyemez. Böyle şeyleri söylemek dinimize de aykırıdır. Hiçbir ülkede de din bu kadar öne çıkarılıp bu kadar kullanılmaz. Birçok vatandaş şunu demeye başladı. Bunların inancı bende yok. Ben bunlar gibi inanmıyorum. Benim inancım ayrıdır. Bunların ki ayrıdır demeye başladılar. Bu konuyu lütfen ağızlarına almasınlar. Siyaset arenasında veya meydanlarda kullanmasınlar. Yapanları da kınıyorum.” dedi.

Seçim beyannamesi hakkında da konuşan Temiz, Hem işçimizi, hem köylümüzü, hem memurumuzu, hem emekliyi her kesimi özelliklede çözümsüz görülen terör olayları veya Türkiye'deki siyasi olaylarında nasıl çözüleceğini genel başkanımızın ağzından duyduğumda çok mutlu oldum. Bunları vaat eden bir siyasi parti bu ülkeyi tamamen yönetmeye dört dörtlük hazır olduğunu gösterdi. Bu beni ziyadesiyle sevindirdi. Geçtiğimiz seçim bildirgemize ilaveten birkaç madde daha var. Hepsi çok önemli. Hem işçimizi, hem köylümüzü, hem memurumuzu, hem emekliyi her kesimi özelliklede çözümsüz görülen terör olayları veya Türkiye'deki siyasi olaylarında nasıl çözüleceğini genel başkanımızın ağzından duyduğumda çok mutlu oldum. Beni memnun eden genel başkanımızın ve partimizin gençlere verdiği değer ve önemdir. Hemen hemen seçim bildirgesinin yarım saatten fazlasını gençlere ayırdı genel başkanımız. Üniversite gençliğine aldıkları kredileri ileride iş sahibi olana kadar kesinlikle kesinti olayı kaldırılacak. Bu çok önemli bir şey. 2 milyon civarında üniversite öğrencisi olduğu söyleniyor. Yaklaşık 600 bin civarında da yurt olduğu biliniyor. Bunu da kesinlikle iktidarı döneminde mutlaka çözeceğini her öğrenci mutlaka yurtta kalabilecek imkana sahip olacağını garanti altına alarak bizlere duyurdu. Passolig olayı çıktıktan sonra birçok arkadaş gibi ben dahil geçen sene maçlara gidemedik. Onun için bu passolig olayı derhal kaldıracak. Ve bütün gençlerimiz maçlarda eskisi gibi heyecanla maçlarda izleyebilecekler. Statların bu şekilde sönük geçmesi iyi bir şey değildir. Her şeyin bir özelliği vardır. Mazotu da 1 TL 80 Krş yapacak. Birkaç içerisinde hükümet kurulmamasından dolayı ve kurdurmayanlardan dolayı yüzde 50'ye yakın bir devalüasyon yaşandığı için mazot 30 kuruş zam koyarak 1.80 TL olarak seçim bildirgemizde yer aldı” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi