Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, şehirlerde daha iyi yaşanabilir bir çevre için başlattığı ‘Temiz Çevrem' kampanyası kapsamında Bolu İl Özel İdaresi tarafından merkeze bağlı köylerde temizlik çalışması yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı ‘Temiz Çevrem' kampanyası Bolu'da da uygulanmaya başlandı. Kampanya kapsamında Bolu merkeze bağlı köylerde düzenlenen programda, Bolu Çalışma ve İş Kurum İl Müdürlüğü ile yapılan sözleşme çerçevesinde Özel İdarede görevlendirilen toplum yararına program elemanlarıyla çöp toplama işlemi yapıldı.

Köy muhtarları ile koordineli yürütülen çalışmalar boyunca muhtarlar vesilesi ile köylü vatandaşlar bilinçlendirilerek çevreyi kirletme kaygısı oluşturulması da hedefleniyor. Proje kapsamında köylüler ve çalışanlar köyün sokaklarında ve mezarlıklarda ellerinde çöp poşetleriyle çöp topladı.

Temizlik kampanyası hakkında bilgi veren İl Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Temiz Çevrem Kampanyasına Bolu Çalışma ve İş Kurum İl Müdürlüğü ile yapılan sözleşme çerçevesinde toplum yararına program elemanlarıyla katılım sağlanmıştır. Çalışmalarımız muhtarlar ile koordineli yapılıyor olup, muhtarlar vesilesi ile de köylü vatandaşlarımız bilinçlendirilerek çevrekirliliğinin önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Böylece sahip olduğumuz çevresel değerlerimiz, doğal kaynak ve tabii güzelliklerimiz korunarak temizlenmiş olacaktır. Şüphesiz buraların en büyük koruyucuları halkımızdır, orada yaşayanlardır. Temiz bir çevre, geleceğimizin garantisidir. Çevreyi korumak her şeyden önce bireysel bir sorumluluktur. Çevre, bir kurum ya da kuruluşun değil, bütün insanlığın sorumlu olduğu yaşam alanıdır. Bilinçsizce etrafa attığımız plastik ürünlerin doğada 400 yıl kadar çürümeden kalabildiğini söylersek, karşı karşıya kaldığımız tehlikenin boyutlarını biraz olsun anlayabiliriz. Unutmayalım ki dünyamız bizlere çocuklarımızın emanetidir. Ve bizlerde bu emaneti en iyi şekilde koruyup geleceğe bırakmalıyız. Bu düşüncelerle daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre diliyoruz” diye konuştu.

Kampanya kapsamında yürütülen çalışmalarda bir yandan çöpler toplanırken, bir yandan da Muhtarlar vasıtasıyla vatandaşların bilgilendirilmesine yönelik Çevre Mühendisi Harun Atay tarafından broşürler dağıtıldı. Haber Merkezi