Bolu'da etkili olan kar yağışı şehirlerarası yollarda ulaşımı aksattı. Özellikle Gerede- Karabük yolunda kar ve buzlanma nedeniyle bazı araçların kayması sonucu kilometrelerce kuyruk oluştu. Sürücüler, araçlarında saatlerce yolun açılmasını beklerken, Karayolları ekiplerinin kar mücadelesinde yetersiz kalmasından dert yandı.

Bolu'da dün başlayan kar yağışı gece boyu devam etti. Kent merkezinde kar kalınlığı 15 santime ulaştı. Kar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün 1 gün süreliğine tatil edildi. Sabah sürücüler araçlarının üzerinde biriken karı temizleyerek işlerine gitti. Bazı sürücüler araçlarını kar nedeniyle çıkaramadı. Kar şehir içi trafiğinde de aksamalara yol açtı. Kar, şehirlerarası yollarda sürücüleri zor urumda bıraktı. Gece, TEM'in Yeniçağa kesiminde kar ve buzlanma nedeniyle birçok araç kayarken, hasarlı kazalar meydana geldi. Ankara yönünde uzun araç konvoyu oluştu. Aynı bölgede İstanbul yönünde ise gece 3 yolcu otobüsü kayarak birbirine girdi. Yaralananın olmadığı kaza nedeniyle ulaşım bir süre durdu.

GEREDE-KARABÜK YOLU ZAMAN ZAMAN KAPANDI

Kar, en çok Gerede-Karabük karayolundae etkili oldu. Özellikle Kemikli Rampaları mevkisinde kar ve buzlanma nedeniyle bir çok araç kayarak yolda kaldı. İki yönde de ulaşım zaman durdu ve uzun araç konvoyları oluştu. Araçlarının içinde saatlerce yolun açılmasını bekleyen sürücüler, Karayolları ekiplerinin kar temizleme ve tuzlama çalışması yapmakta yetersiz kaldığını söyledi. Bir sürücü, akşam 20.00'de Karabük'ten yola çıktığını ve 10 saatte Düzce'ye ulaşabildiğini belirtirken, bu sürede yolda ne Karayolları, ne de trafik ekibi görmediğini ileri sürdü. Güzergahta sabah saatlerinden itibaren de kar nedeniyle ulaşım zaman zaman durdu ve yine uzun araç kuyrukları oluştu. Kızılay ekipleri sürücülere meyve suyu ve bisküvi dağıttı. TEM ve D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı geçişinde kar ulaşımı yavaşlatırken, yol kapanmadı. Karayolları ekipleri sürekli kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. DHA