Bolu Belediyesi'ne ait 20 Özel Halk Otobüsü Hattı, gerçekleştirilen ihaleyle sahiplerini buldu. Tekirdağ'dan gelerek ihaleye katılan Tetaş Taşımacılık A.Ş., ihaleye çıkan 20 hattan 19 adetini alırken, ihaleye Bolu'dan sadece S.S. Karaköy Kooperatifi katıldı ve bir hat aldı. Bolu Belediyesi 10 yıl süreyle çıktığı ihale sonucunda kasasına 1 milyon 345 bin lira girdi sağladı.

Bolu Belediyesi tarafından 10 yıl süreyle ihaleye çıkılan Özel Halk Otobüsleri hatlarına, Bolulu firmalar girmedi. Daha önceki görüşmelerde şartların ağır olduğunu belirten ve para kazanamadıklarını söyleyen otobüs firmaları, bu şartlar altında ihaleye girmeyeceklerini belirtmişlerdi.

TEKİRDAĞ'DAN GELDİLER, OTOBÜSLERİ KAPTILAR!

Ancak Bolu Belediyesi tarafından ikinci kez gerçekleştirilen Özel Halk Otobüs İhalesine Tekirdağlı bir firma girerek neredeyse bütün hatları kiraladı. Bolu Belediyesi Encümen Salonu'nda Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka başkanlığında gerçekleştirilen ihale sabah saatlerinde başlarken, akşam saatlerinde son buldu.

İhaleye 20 hat üzerinden çıkılırken, bu hatlardan 19 adetini Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi'nin de otobüs hatlarını çalıştıran Tetaş Taşımacılık A.Ş. aldı. İhalede sadece 17 nolu hattı S.S. Karaköy Kooperatifi 62 bin liralık bedelle almaya hak kazandı. İhale komisyonu evraklar üzerinde yapacağı inceleme sonrası, kısa süre içerisinde ihale sonucunu kamuoyu ile paylaşacak.

Bolu Belediyesi tarafından 20 hat üzerinden gerçekleştirilen ihale sonucu, belediye kasasına 1 milyon 345 bin liralık bir girdi sağlandı.