Mavi kapak kampanyası kapsamında temin edilen 4 tekerlekli sandalye, ihtiyaç sahibi engellilere dağıtıldı.
Köroğlu Engel-Siz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince toplanan kapaklarla alınan tekerlekli sandalyeler, dernek yetkililerince ihtiyaç sahibi engellilerin evlerine teslim edildi. Yumrukaya köyünde yaşayan bedensel ve zihinsel engelli Mustafa Fidan (38) da yıllardır beklediği tekerlekli sandalyeye kavuştu.
Dernek Başkanı Şeyda Ay, yaptığı açıklamada, 350 kilogram Mavi kapağa bir tekerlekli sandalye aldıklarını söyledi. "Birer birer toplanan bu kapaklar, mucize gibi, hemen alınan bir şey değil" diyen Ay, "Bu kampanya emek karşılığında devam ediyor. Bütün halkımıza teşekkür ediyoruz. Bize destek oluyorlar, daha fazla desteklerini bekliyoruz" şeklinde konuştu. Ay, kentte 4 binden fazla engelli bulunduğunu sözlerine ekledi.
Oğlu için tekerlekli sandalyeyi teslim alan Nadiye Fidan ise dünyanın en güzel hediyesinin kendisine verildiğini kaydederek, "Derneğe çok teşekkür ediyorum. Allahımıza çok şükür, tekerlekli sandalyemiz oldu. Oğlumu 35 yıldır sırtımda gezdiriyorum" ifadesini kullandı.