Özel Çağsu Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nde Operatör Dr. Sedat Sadal tarafından yapılan tek seanslık operasyonda 66 yaşındaki hastanın 3 hastalığına müdahale edildi.

Özel Çağsu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanlarından Operatör Dr. Sedat Sadal, Kezban Atalay (66) adlı hastaya yaptığı tek seans ameliyatta laparaskopik yöntemle hem reflü, hem mide fıtığı hem de safra kesesini tedavi etti.

BİR HASTALIK DİYE GİTTİ, 3 YERDEN AMELİYAT OLDU

Sırta vuran karın ağrısı, yemeklerden rahatsızlık duyma, mide ağrısı, şişkinlik, göğüs ağrısı, ağza acı su gelmesi şikayetleri ile doktora başvuran Kezban Atalay'ın, yemek borusunda reflü, midesinde fıtık ve safra kesesinde taş olduğu tespit edildi. Opr. Dr. Sedat Sadal'ın aldığı ameliyatta laparoskopik yöntemle 3 hastalığından da kurtulan Atalay, operasyonun ertesi günü taburcu oldu.

“LAPAROSKOPİ HASTANIN KONFORU AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Sadal Atalay'ın yapılan tetkiklerinde safra kesesinde taş, endoskopik tetkiklerinde gastrit ve mide fıtığı ile reflü özofajit tespit edildiğini belirterek Yakınmaların uzun süredir mevcut olması ve daha önce çeşitli tedavileri uygulamasına rağmen şikâyetlerinin devam etmesi nedeniyle ameliyat kararı verdik. Aynı seansta hem safra kesesini hem de reflü ve mide fıtığı ameliyatlarını kapalı yöntemle (laparaskopik )gerçekleştirdik. Hastamız bu gün ağızdan beslenmeye başladı. Yarın taburcu edeceğiz. Aynı seansta 3 ayrı işlemin laparaskopik olarak gerçekleştirilmesi hastanın konforu açısından çok önemli” dedi. Haber Merkezi