Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda kontrolörleri Gıda Mühendisi Fatma Doğan Kara ve Gıda Mühendisi Uğur Küçükkaya tarafından Merkezde ve İlçelerde bulunan pastane, helva ve şekerleme üretimi yapan gıda işletmelerine ağırlıklı olarak gıda denetimleri yapılmıştır. Denetimlerin bazılarına Gıda ve Yem Şube Müdürü Olgun Yazar'da katılmıştır.

Yapılan denetimlerde 36 üretim işletmesi denetlenirken, bunlardan 15 işletmeye eksikliklerini gidermesi için süre verildi. Ayrıca bu işletmelerden 1 tane üretim işletmesine 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereğince cezai işlem uygulanmıştır.

Denetime tabi tutulan gıda işletmelerinin Türk Gıda Kodeksi Gıda Hijyeni Yönetmeliği esaslarına göre üretim yapıp yapmadıkları incelendi. İşletmelerin üretimde kullandıkları ham maddelerden ve ürettikleri ürünlerden numuneler alınarak söz konusu gıda maddelerinin Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliğine ve ilgili ürün tebliğlerine uygun olup olmadıkları kontrol edilmiştir. İlimizde 22 Şeker ve şeker ve çikolata mamulleri üreten işletme olup bunların bazıları Bolu'ya özgü markalarıyla yurt dışına ihracat yapmaktadırlar.2014 yılında başta Azerbaycan, Malezya, Sudi Arabistan ve İsveç olmak üzere toplam 8350kg Bolu Çikolatası (Bolçi markasıyla) ihraç edilmiştir. Haber Merkezi