Mudurnu'nun Bekdemirler Köyü'nde kendine ait küçükbaş hayvanları otlatmak için evinden ayrılan Mehmet Akkurt ( 34) akşam saatlerinde evine geri döndü. Evde, anne ve babası ile birlikte yemek yedikten sonra baba Rahmi Akkurt'a Baba bana bir şey oluyor” diyerek fenalaşan ve istifra eden Mehmet Akkurt'a babası elini yüzünü yıkadı ve hemen müdahale ederek, komşularına haber verdi.
112 Acil i arayan Akkurt'un komşuları, sağlık ekiplerinin köye ulaşmadan önce Mehmet Akkurt'un vefat ettiğini belirttiler.
Mehmet Akkurt'un ailesi, aniden hiç bir hastalığı yokken ellerinin arasından hayatını kaybetmesini şokunu yaşarken, neden Taşkesti'de bir ambulans yok, diye feryat ettiler.
Bu olaydan sonra, Mudurnu ilçesine bağlı Taşkesti beldesinde yaşanan olaylar ve nüfusun artması ile birlikte ve Sarot Termal tesislerinin bulunması ile beraber mutlaka 1 adet ambulansın Taşkesti Sağlık Ocağında hazır olması görüşünü ortaya çıkardı.
Mudurnu Taşkesti arası 25km.lik yolu 112 acil servis araçları en hızlı bir şekilde de müdahale etse, bazı riskli hastalarda maalesef acı sonuçlar yaşanıyor ve yaşanmaya da devam edeceği belirtiliyor.
Ölüm sebebi belirlenemeyen Mehmet Akkurt otopsi işlemleri için Ankara Adli Tıp kurumuna sevk edildi. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.