Bolu'da işten ayrılan işçiler ile yeni işe başlayan işçiler taş ve sopalarla birbirlerine girdi.
Bolu'da bir taşeron firmadan paralarını alamadıkları iddiasıyla işten ayrılan işçiler ile yeni işe başlayan işçiler arasında anlaşmazlık yaşanınca gruplar taş ve sopalarla birbirlerine girdi.
Olay, akşam saatlerinde Belediye Meydanı'nda yaşandı. İddiaya göre, taşeron bir firmada çalışan işçiler, paralarını alamadıkları gerekçesiyle iki gün önce işi bıraktı. Firma yetkilisi de işi bırakanların yerine başka işçileri işe aldı. Kendi yerlerine başka işçilerin getirilmesine öfkelenen yaklaşık 30 işçi, belediye binası önüne geldi. Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan'la müteahhit arasında yapılan görüşmenin bitmesini bekleyen işçiler, bir anda kendilerini izleyen yeni işçilerle karşılaştı. İki grup arasındaki sözlü atışma bir anda kavgaya dönüştü. İşi bırakan işçiler, çevreden aldıkları taş ve sopalarla yeni işçilere saldırdı.
Belediye Meydanı'nda geniş güvenlik önlemleri alan İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet ekipleri, hemen olaylara müdahale etti. İşçileri sakinleştirmekte güçlük çeken polis, biber gazı kullanarak gözaltına alınan 21 işçiyi minibüse bindirdi.
Belediye Meydanı'nın savaş alanına döndüğü olayları çevredeki vatandaşlar da meraklı gözlerle izledi. Olaylar sonunda gözaltına alınanlar polis eskortları eşliğinde minibüsle emniyete götürüldü.