Alaaddin Yılmaz tarafından satılan ve Bolu kamuoyunu günlerce meşgul eden Kültür Mahallesi'nde ki inşaat, Bolu Belediye Encümen'in aldığı karar ile durduruldu.

Haber: Hakan Aydın

31 Mart mahalli ve idari seçimleri öncesi eski Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından Kültür Mahallesi'nde yer alan bir arsa satışa çıkarılıp bir inşaat firmasına verilmişti. İnşaat firması vakit geçmeden arsada inşaat çalışmalarına başlarken hem mahalle sakinleri hem de Bolulu vatandaşlar bu karara tepki göstermişti. Seçimleri kazanıp göreve başlayan yeni Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise inşaatı incelemeye almıştı.

RUHSAT İPTAL EDİLDİ, MÜHÜR VURULDU

Bolu kamuoyunun günlerdir tartışıp, takip ettiği inşaat hakkında bugün karar verildi. Bolu Belediye Encümen'in aldığı karar ile inşaat durduruldu. İnşaatın ruhsatı iptal edilirken, şantiye de mühürlendi.

Bolu Belediyesi tarafından konu hakkında yapılan açıklama ise şu şekilde:

“Bolu kamuoyunda tepki çeken Bolu Merkez Kültür Mahallesi 1983. Ada, 4 parsel üzerine kayıtlı taşınmazda devam eden yapı inşaatı ile ilgili 15.03.2019 tarih ve 51 sayı numarasıyla verilen yapı inşaat ruhsatı, Bolu Belediye Encümeni'nin 14.05.2019 tarih ve 480 sayılı kararıyla iptal edilmiştir. İlgili karar gereğince inşaat durdurulmuştur.”